Sarıyer’de ellerini yıkamak isterken denize düşen Enes Karakurt, tedavi altına alındığı hastanede kendine gelir gelmez ikizini sordu. Acılı aile, Enes’e kendisini kurtarmak için denize atlayan ikizinin öldüğünü söyleyemedi.

Geçen hafta sonu piknik için gittikleri Rumeli Feneri'nde elini yıkamak isteyen 16 yaşındaki Enes Karakurt denize düşmüş, ikizini kurtarmak için denize atlayan Ersin Karakurt hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Enes, yoğun bakımdan çıktı. Enes, kendine gelir gelmez ilk olarak ikizini sordu. Gözü yaşlı baba Yunus Karakurt, Enes’e kardeşinin öldüğünü söyleyemedi.

Enes’in tedavi gördüğü hastane önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yunus Karakurt, “Cenabı Allah’ın takdiri ilahisi, birini kurtardık birini kaybettik. Şu an Enes’in durumu iyi ama kardeşinin öldüğünü kendine söylemedik. Kardeşini soruyor. Biz durumu kendisinden ağır olduğu için başka bir bölümde olduğunu söyleyerek avutuyoruz. Doktorların, psikologların yardımı ile daha sonra kendisine söyleyeceğiz” dedi.

Öte yandan yoğun bakımdan çıkan Enes Karakurt, tedavisine devam edilmek üzere Küçükçekmece’de bulunan özel bir hastaneye sevk edildi.