Türkiye'nin Suriye'ye sınır ötesi harekatınnın ikinci gününde flaş bir gelişme yaşandı. Sınır ötesi harekatı yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, IŞİD'den alınan Cerablus'a gitti.
Sabah saatlerinde sınırı geçen Korgeneral Aksakallı, beraberindeki birliklerle önce Keklice köyüne uğradı ve ardından öğle saatlerinde Cerablus'a ulaştı. Anadolu Ajansı, komutanın ilçe merkezindeki muhalif güçlerle selamlaşam ve kucaklaşma fotoğraflarını geçti.

CNN Türk canlı yayınında konuşan AA muhabiri Cem Özdel, "Zekai Paşa öğle saatlerinde Cerablus’a geldi. Burada öncelikle muhaliflerle selamlaştı. Onlara tatlı ikram etti. Daha sonra muhalif liderlerle bir toplantı gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.


Cerablus'ta herhangi bir Türk birliği bulunmuyor. Aksakallı ile ilçeye giden özel kuvvetler askerleri sadece koruma görevini yerine getirdi.

Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı'nın Fırat Kalkanı harekâtını yönettiği dün duyurulmuştu.

Korgeneral Aksakallı, 15 Temmuz darbe girişiminin kaderini değiştiren isim olarak öne çıkmıştı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı darbecilerden temizleyen Aksakallı, cuntacıların yenilmesinde başrolü oynayan isimlerden biriydi.


CERABLUS'TA MAYINLAR TEMİZLENİYOR

Cerablus'a dün ulaşan ÖSO güçleri, kente tamamen hakim durumda. Muhalifler, IŞİD militanlarının yerleştirdiği patlayıcıları imha etmeye çalışıyor.