SAMSUN (AA) - Havza ilçesinde, Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi'nde orta ve ağır zihinsel engellilere yönelik gerçekleştirilen uygulama ile özel öğrencilerin hem eğlenmesi hem de öğrenip spor yapması hedefleniyor.

Muzaffer Tahmaz Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi'nde oluşturulan bocce sahasında öğrencilere uzaklık ve yakınlık kavramı, algılama yetenekleri, el kol ve göz koordinasyonu ile bedensel eğitimleri eğlenceli bir ortamda verilmeye çalışılıyor.

Beden eğitimi öğretmeni Selami Özbilir gözetiminde özel eğitim öğretmenleri tarafından öğrenciler bocce oynayacak hem spor yapmış hem de eğlenip öğrenmiş oluyor.

Özbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okula bir bocce sahası kazandırdıktan sonra eğitime başlandığını belirterek, "Bocce, özel öğrencilerimizin öğrenmesinde önemli yer tutmakta. Bocce ile öğrencilerimizin derinlik algıları çok iyi çalışmaya başladı. El göz koordinasyonlarına büyük faydası var. Bu oyun ile öğrencilerimiz renkleri de öğreniyor. Gözleri ile baktıkları yere topu elleri ile gönderebiliyorlar. O yüzden bocce ile eğitime devam ediyoruz." diye konuştu.

Merkezin müdürü Mehmet Oğuz Ertuğ ise, okulda bocce turnuvası da düzenlediklerini anlatarak, "Çocuklarımıza rekabet duygusunu ve derinlik kavramını aşılamayı amaçlıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin öğrenirken güzel vakit geçirmelerini sağlamayı hedefledik." ifadelerini kullandı.