KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da "özel öğrencilerin" hazırladığı gösteri yoğun ilgi gördü.

Kastamonu İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri tarafından Engelliler Haftası kapsamında hazırlanan tiyatro ve halk oyunları gösterisi, şiir dinletisi ve konser yoğu ilgi gördü. Solo türküler söyleyen engelli öğrenciler, salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Törenin sonunda bu yıl mezun oldukları için kep giyen 23 öğrenciye protokol üyeleri tarafından diplomaları takdim edildi.

Okul Müdürü Tevfik Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla okul öğretmen ve öğrencileri tarafından programın hazırlandığını söyledi.

Etkinliğin çok güzel geçtiğini anlatan Demirci, "Öğrencilerimiz dönem içerisinde halk oyunları, şiir, tiyatro ve müzik çalışması yaptılar. Uzun süren hazırlıklar sonucunda bugün sahneye çıkıp şiir tiyatro, müzik dinletisini gerçekleştirdiler. Ortaya koydukları performansları herkes tarafından çok beğenildi." dedi.

Öğrencilerin bu tür sosyal çalışmalara çok istekli olduğunu belirten Demirci, "Bu tür programları çok seviyorlar. Çok güzel ve istekli bir şekilde hazırlanıyorlar. Aktif şekilde tüm çalışmalara katılıyorlar. Öğrencilerimiz ve okulumuz katıldıkları yarışmalarda Türkiye dereceleri alıyor. Bu başarılar bizi gururlandırıyor." dedi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Mustafa Görmüş,
Kastamonu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahcacıoğlu, öğrenci ve aileleri katıldı.