ÇORUM (AA) - Özgür Eğitim-Sen Çorum İl Başkanı Serdar Efe, "Birçok okula ikinci ders saati ortasında gelen tatil kararı, tüm öğretmen, öğrenci ve velileri hem şaşırtmış, hem de kızdırmıştır" dedi.

Efe, yaptığı yazılı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerde bulunan eğitim kurumlarının bir gün süre ile tatil edildiğini hatırlattı.

Tatil kararının Valilik makamınca alındığını ve okullara bu kararın 08.30 ile 09.00 civarında bildirildiğini savunan Efe, "Eğitim ve öğretime 07.00 sularında başlandığını düşünürsek bu haberin saat 08.30 gibi okullara bildirilmesi geç kalınmışlığın göstergesidir" dedi.

Gece saatlerinde başlayan ve tipi şeklinde devam eden kar yağışının taşımalı eğitim gören öğrenciler başta olmak üzere birçok kişiyi zor durumda bıraktığını öne süren Efe, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yaşanan zorluklara rağmen taşımalı eğitim için öğrenci taşıyan servisler yola çıkmış, şehir içi servisler öğrencileri okullarına bırakmış, öğretmenler ve öğrenciler zorluklarla mücadele ederek okullarına ulaşmışlardır. Birçok okula ikinci ders saati ortasında gelen tatil kararı, tüm öğretmen, öğrenci ve velileri hem şaşırtmış, hem de kızdırmıştır. Bu  karar gece saatlerinde alınabilinir ve bütün bu olumsuzluklar engellenebilirdi. Tatil kararından sonra özellikle ilkokul çocuklarının evlerine gönderilmeleri öğretmen ve idareciler için ayrıca sorun olmuştur."

Okulların bir gün tatil edildiğini, olumsuz şartların ise halen devam ettiğini öne süren Efe, "Üstelik yarın için don tehlikesi de söz konusu" şeklinde ifade etti.