Özgür Gündem gazetesi İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği kararıyla geçici olarak kapatıldı. Kararda gazetenin sürekli PKK terör örgütü propagandası yaptığı ve silahlı terör örgütünün yayın organı gibi hareket ettiği belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Basın Suçları Bürosu, Özgür Gündem gazetesinin kapatılması için Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne talep yazısı gönderdi.
Yazıda, günlük olarak yayınlanan Özgür Gündem isimli gazetenin sürekli PKK terör örgütü propagandası yaptığı ve silahlı terör örgütünün yayın organı gibi hareket ettiği iddiası ile yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldığı hatırlatılarak geçici olarak kapatılmasına karar verilmesi istendi.
Talebi değerlendiren İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği, Özgür Gündem gazetesinin, anayasanın "Türkiye’de yayınlanan süreli yayınlar devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne Cumhuriyetin temel ilkelerine, milli güvenliğe ve genel ahlaka aykırı yayımlardan mahkum olma halinde mahkeme kararıyla geçici olarak kapatılabilir. Kapatılan süreli yayının açıkça devamı niteliğini taşıyan her türlü yayın yasaktır. Bunlar hakim kararıyla toplatılır" maddesi gereğince geçici olarak kapatılmasına karar verdi.
(İHA)