Antalya’nın Manavgat ilçesinde yalnız yaşayan yaşlı kadın, evine gelen 864 liralık elektrik faturasına tepki gösterdi.
Manavgat’ta yalnız yaşayan 84 yaşındaki Pakize Tongur, evine gelen elektrik faturasıyla şok oldu. Elektrik şirketi tarafından elektrik sayacı değiştirilen Pakize Tongur’a son gelen faturada ilk okuma tarihi 10 Ekim 2014 olarak görünürken, bir önceki faturada ise sayacın son okuma tarihi 30 Ekim 2014 olarak kayıtlı. İki faturadaki okuma tarihlerine göre tedarikçi firmanın, Pakize Tongur’a daha önce faturalandırdığı 20 günlük elektrik ücretini yeniden ücretlendirmiş olduğu görülüyor. Pakize Tongur’un 28 Eylül-30 Ekim tarihleri arasındaki fatura bedeli 127.60 TL iken, 10 Ekim 2014-16 Ocak 2015 tarihli arasındaki fatura bedeli 864.20 TL olarak faturalandırıldı.
Faturada bir önceki 33 günlük 267 KWh olan tüketim miktarı, 66 günlük son faturada ise 2205 KWh olarak fiyatlandırıldı. 30 Kasım tarihli faturada günlük ortalama 8.344 KWh elektrik tüketen Pakize Tongur, 16 Ocak 2015 tarihli faturada ise günlük ortalama tüketimin 22.5 Kwh olarak kayda girdi.

ELEKTRİK SAATİ DEĞİŞTİRİLDİ
Elektrik saatinin değiştirildiğini belirten Pakize Tongur, kendisinin emekli olduğunu kaydederek, bugüne kadar gelen elektrik faturalarının normal ve ödeyebileceği şekilde olduğunu söyledi. Tongur, "Bu gelen faturayı ödeyecek gücüm yok” diye konuştu. Kendisine gelen 864 liralık faturaya hayret ettiğini belirten Pakize Tongur, bugüne kadar aylık ortalama 100-120 TL arasında fatura ödediğini ifade ederek, “Normal olarak bu kadar geliyordu. Çünkü az da olsa elektrik sobası da kullanıyordum. Çok vakit üşüyerek oturuyorum. Bunları ödedikten sonra niye yaşıyorum.Zaten yoksullukla mücadele etmeye çalışıyoruz. Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Bu yanlışı düzeltin diyorum. Biraz emeklileri gözetin diyorum. Böyle kurumları özelleştirdiler acımıyorlar herhalde hiç. Elektriği yüksek fatura olarak vermesinler” diye konuştu.
Pakize Tongur’un yurt dışında yaşayan oğlu İsmail Tongur ise, gelen yüksek faturayı görünce şaşırdığını dile getirerek, “Ben 35 senedir yurt dışında İsveç’de yaşıyorum. Yaşadığım ülke normal olarak Avrupa’nın en pahalı 3-4 ülkesinden biri. Benim elektrik faturam 3 ayda bir 250 TL tutuyor. Bu İsveç’te ve bu 250 TL’ye ısınma param da dahil" dedi.
(İHA)