DÜZCE (AA) - CHP Düzce Kadın Kolları Başkanlığı, kentteki hava kirliliğine dikkati çekmek amacıyla pandomim yaptı.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Belediye Meydanı'nda düzenlenen gösteri öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, hava kirliğine dikkati çekmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda pandomim gösterisi hazırladıklarını söyledi.

Tozan, "Bu hava hepimizin. Kirli havanın siyaseti olmaz, sağlığın siyaseti olmaz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza temiz bir çevre bırakma adına, tüm Düzce adına söylüyoruz. Bu çalışmayı düzenleyen kadın kollarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaüç de Türkiye genelinde yapılan araştırmalarda, Düzce'nin hava kirliliği konusunda 2016 yılında beşinci il olduğunu kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) hava kirliğini "Görünmez katil" olarak tanımladığını aktaran Karaüç, şunları söyledi:

"Hava kirliğinin, insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkati çekmek istedik. WHO'nun verilerine göre, her yıl hava kirliliği nedeniyle 7 milyon civarında insan hayatını kaybetmekte, bunun yanında, akciğer kanseri ve solunum yolları hastalıklarına bağlı ölümlerin yüzde 36, KOAH'a bağlı ölümlerin yüzde 35, kalp hastalığına bağlı ölümlerin yüzde 24'ünün nedeni hava kirliliğidir. Özellikle havaların soğuması ile hava kirliliği üst düzeylere çıktı. Bugün, alınacak önlemlerin yanında, konuyu halkın dikkatine sunmak üzere alanlara taşıdık."

Konuşmaların ardından 3 kişilik pandomim ekibi, "Soluksuzum" isimli gösteriyi sundu.