Başbakan Binali Yıldırım, Rio 2016 Paralimpik Olimpiyatları’nda madalya alan sporculara, "Nasıl ekonomimiz ilk 20 içindeyse burada da 20’nin içinde olmamız lazım. Bir dahaki hedefinizde bunu unutmayın. 34’üncü sıra iyi bir sıra ama daha yukarılara çıkmak mümkün" dedi.
Başbakan Yıldırım, Rio 2016 Paralimpik Olimpiyatları’nda madalya alan sporcuları Başbakanlık Resmi Konut’ta kabul etti. Kabulde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu. Olimpiyatlarda madalya alan sporcuları tebrik eden Başbakan Yıldırım, sporculara bundan sonraki hedeflerinin ilk 20’ye girmek olması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
"10 ile 20 arasında olmamız lazım. Bunun da altına düşersek tadından yenmez ama 20’nin gerisinde kalmamamız lazım. Nasıl ekonomimiz ilk 20 içindeyse burada da 20’nin içinde olmamız lazım. Bir daha ki hedefinizde bunu unutmayın. 34’üncü sıra iyi bir sıra ama daha yukarılara çıkmak mümkün. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Önce isteyeceksiniz, sonra azmedeceksiniz, sonra başaracaksınız. Devletimiz, hükümetimiz sizinle beraber. Her türlü desteği, milletimiz dualarıyla, hükümetimiz icraatlarıyla, sizler için yaptığı çalışmalarla ortaya koyuyor. İnşallah çok daha güzel çalışmaları gelecek yarışlarda göstereceksiniz. Hepinizi tebrik ediyorum."
Başbakan Yıldırım ayrıca, Bakan Kılıç’a talimat vererek, paralimpik sporcular için altyapı imkanlarının daha da geliştirilmesini istedi. Yıldırım, bu tür imkanların artması halinde paralimpik sporcuların daha büyük başarılara imza atacağına inandığını da vurguladı.
(İHA)