Online ödeme kartları olarak bilinen ve prensipte banka kartları gibi çalışan elektronik cüzdanlardan bir tanesi de Paykwik olarak bilinir ve pek çok alanda kullanımı mümkündür. Paykwik kullanımına ilişkin öncelikle nasıl işlediğine dair bilgi alımı sağlamak gerekir. Kullanıcının elektronik ortamda kendisini güvence altına almak istemesinden kaynaklı olarak, güvenlik tedbirlerinin oldukça yüksek olduğu online ödeme yöntemleri, her hangi bir bilgiyi bünyesinde barındırmazlar. Beklentileri iyi bir şekilde karşılayan Paykwik, online ödeme yöntemleri arasında en çok tercih edilen seçenek olarak bilinir. Paykwik nasıl alınır sorusuna cevaben bu kartın satışını yapan güvenilir web sitelerinden alımı söz konusu olur.

Paykwik Nedir?

Paykwik kart satın almadan önce bu karta ilişkin tanım ve nasıl çalıştığına yönelik bilgi sahibi olunmalıdır. Paykwik, prensipte banka kartları gibi çalışan ancak kullanıcıların bilgilerini karşı tarafa vermediği daha güvenilir bir ödeme yöntemi olarak tanımlanabilir. 16 haneli bir pin kodu ve CW kodu ile desteklenmiş olan Paykwik, fiziki olarak kullanılamaz. Sadece elektronik ortamda yapılacak olan alışverişlerde ve ödeme kanallarında tercih edilebilecek olan bu yöntem, tek seferlik kullanımlar için geçerlidir. Satışı gerçekleştirilen siteden kart alımı yapıldıktan sonra içerisindeki bakiye tek seferlik olmak üzere kullanılır. Daha sonrasında yeni bir kart satın alımı yapılarak kullanım sağlanabilir. Ödeme işlemini yaparken kişinin her hangi bir kişisel bilgi vermesine gerek yoktur. 16 haneli pin kodu ile CW kodunun ödeme ekranına girilmesi halinde işlem tamamlanır.

Paykwik Satın Alma

Paykwik online ödeme kartını satın alabilmek için öncelikle güvenilir bir satış sitesinin bulunması gerekir. Bu siteye açılacak olan üyelik ile beraber kartın satın alım işlemi gerçekleştirilebilir. Bazı satış sitelerinde üyelik işlemine gerek kalmadan canlı destek üzerinden de satın alım işlemi yapılabilmektedir. Paykwik kartları; 10 Euro, 20 Euro, 25 Euro, 50 Euro, 100 Euro, 200 Euro, 250 Euro, 500 Euro ve 1.000 Euro değerleri üzerinden satılır. Kart satışını yapan web sitesinin Banka Havalesi ya da EFT bilgilerinin alınması ile beraber kart değerindeki para karşı tarafa gönderilir. Ödemenin onaylanmasının ardından 15 dakikalık bir süre içerisinde kullanıcı adına tanımlanmış olan 16 hanelik pin kodu aktif edilir. Bu kod kullanıcı isteğine göre cep telefonuna ya da mail adresine gönderilir.