SAMSUN (AA) - Kaymakam Selçuk Aslan başkanlığında Pazar Köyleri İçme Suyu Birliği ve Atık Su İşletme Birliği kurulması için istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Kaymakam Selçuk Aslan, Kaymakam Refiki Selçuk Köksal, İl Genel Meclisi Üyeleri Leyla Veyisoğlu ve Rasim Çorbacı, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Ömer Hocaoğlu, İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa İmamoğlu ve köy muhtarları katıldı.

Kaymakam Aslan, toplantının tamamen danışma ve karşılıklı fikir alışverişi amacıyla tertip edildiğini ifade etti.

Köy içme suları şebekelerinde meydana gelen aksaklıkları maddeler halinde sıralayan Aslan, "Köy içme suları hakkında kanunun 10. maddesi gereğince şebekeler yapıldıktan sonra işletme safhasının köylerimizce yapılması gerekiyor. Burada meydana gelen aksamaların giderilebilmesi için Türkiye’nin pek çok yerinde köylerin bir araya gelerek kurmuş oldukları içme suları birliklerinin Pazar’da da kurulması bir çözüm modeli olabilir. İçme suları işletmesi yanında atık su sorununu da muhtarlarımızın dikkate almaları ve bu konularda Köy Kanunundan kaynaklı yetki ve sorumluluklarının gereğine göre hareket etmelerini bekliyoruz" dedi.

Toplantıda, konuya ilişkin muhtarların ve il genel meclisi üyelerinin görüş ve önerileri alındı.