TOKAT (AA) - Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından yaptırılan 7 bin 900 metrekare alana sahip kapalı pazar yerinin 7 gün 24 saat boyunca 36 kamerayla izleneceği belirtildi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yavuz Selim Mahallesi'nde yapımına geçen yıl başladıkları kapalı pazar yerinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Pazar yerinin örneklerinden çok farklı olduğunu ifade eden Bekler, "Burası Türkiye'nin en büyük kapalı pazar yeri. 7 bin 900 metrekare kapalı alan sahip" dedi.

Pazarcılara eşit büyüklükte tezgah vereceklerini, bunu da kurayla belirleyeceklerini ifade eden Bekler, ilçenin kenar mahallelerinde kurulan pazarları da yeni yapılan bu alanda toplayacaklarını aktardı.

Pazar yerine ilişkin detayları da aktaran Bekler, kurulan kameralarla pazar yerinin sürekli izleneceğini belirterek "Hırsızlık yapanlar da kurallara uymayanlar da takip edilmiş olacak. Kapalı pazarımızı 24 saat 36 kamerayla izleyeceğiz" diye konuştu.

Çalışmaya başlamadan önce ülkedeki birçok pazar yerini incelediklerini, örnekler aldıklarını anlatan Bekler, şöyle devam etti:
"Gittik dolaştık ancak bu kadar büyüklükte bir pazar yeri yok. Bu pazar yerinin inşaatına başlamadan önce kenarlarını da kapalı projelendirmiştik. Ancak şeffaf olacaktı, açılır kapanır camlar yer alacaktı. Fakat yaptığımız görüşmelerde kapalı pazara esnafın girmek istemediğini söylediler. Bunun üzerine kenarlarını açık yaptık. Şu an istediğimiz zaman kenarlarını kapatabileceğiz. Mesela cereyan yapma endişesi olduğu zaman kenarlarını şeffaf camlarla kapatabileceğiz. Şu anda pazarımızın içerisinde 322 tane 3,5 metrelik tezgah var. Pazarcıya kaçar metrelik tezgah vereceğimizi esnafla istişarelerin sonucunda belirleyeceğiz."

Başkan Bekler, önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek pazar yerinin maliyetinin yaklaşık 4 milyon lira olduğunu da sözlerine ekledi.