RİZE (AA) - Rize'nin Pazar ilçesinde, ilçe idare şube başkanları toplantısı yapıldı.

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kapkan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Erer ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Kaymakam Aslan, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı yaşanan kalkışma girişiminin tüm millete karşı yapıldığını belirterek, bu hain girişimin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetin dirayetli duruşu, milletin azmi ve kararlığı sayesinde bertaraf edildiğini ifade etti.

Yaşanan kalkışma girişiminin ardından olağanüstü hal ilan edildiğini dile getiren Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olağanüstü hal ilan edildiğini bu süreçte İlçe İdare Şube Başkanlarımızın duyarlı olması ve görevlerini daha dikkatli yapmaları konusunda kurum personellerini ikaz etmelerini, vatandaşlarımıza yardımcı olunmasını, hoşgörü ve tebessümün eksik edilmemesini, en ufak bir ihmalin bile ileride daha büyük sorunlara yol açacağından hareketle kamu görevlerini gören memurların bu sorumluluklarının farkında olmaları gerekiyor. Kalkışma girişiminin herkesçe kınanıp lanetlenmesi gerekmektedir. Bu alçaklığa yandaş olabilecek, sempati duyabilecek hiçbir kamu görevlisine toleransınız olamaz, bizim de toleransımız olmayacaktır."

Konuşmaların ardından kamu hizmet sunum süreçleri, kurumların ihtiyaç ve sıkıntıları ile koordinasyon gerektiren görevler istişare edildi.