RİZE (AA) - Pazar ilçesine bağlı Şehitlik köyünde, şehit düşen Türk askerleri için Şehitlik Abidesi yapılacak.

Kaymakam Selçuk Aslan, beraberinde İl Genel Meclis Üyesi Rasim Çorbacı, Özel İdare İlçe Müdürü Mustafa İmamoğlu, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Ömer Hocaoğlu ile birlikte Şehitlik köyünde abide yapılacak alanda incelemelerde bulundu.

Kaymakam Aslan, burada konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Birinci Dünya Savaşı'nda Karadeniz Sahil Cephesi'nde 1916 yılı Şubat ayı içinde Osmanlı Devleti birliklerinin Fırtına Deresi'nin batı yüzünde oluşturduğu savunma hattında cereyan eden muharebelerde şehadete eren ve bölgede dağınık şekilde defnedilen askerlerimize ait kabirlerin düzenlenmesi ve şehitler abidesi yapımı ile ilgili süreç sona ererken, abide yapımı nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Başkanlığınca proje hazırlanması için sözleşme yapıldı." dedi.

Abide yapılacak alanda projeyi hazırlayacak firma yetkilileriyle inceleme ve değerlendirmede bulunduklarını anlatan Aslan, şunları kaydetti:

"Aradan geçen bunca zaman içinde askerlerimizin fedakarlıkları ve destanları bir bilinmezlik içinde kalmış şehitlerimizin kabirleri Şehitlik köyü halkımızın hamiyetli tutumları ile kaybolmaktan korunabilmiştir. Acı ve kanla yazılan yurdun bu köşesindeki destanın kaybolmaması, yaşatılması adına dört yıl önce başlattığımız çabaların sonuç vermesinden büyük bahtiyarlık duyuyorum. Şairin 'Şu taşındır diyerek Kabe’yi diksem başına, Yine de bir şey yaptım diyemem aziz hatırana' dediği gibi o emekler karşısında bu kadar geç kalınmamalıydı. Bu aziz hatıranın yaşatılması için Rize olarak hala sahip çıkmamız gereken Fındıklı'daki Şehitlik ile farkındalık yaratmak için Arhavi'deki Şehitliği de gündeme taşımamız gerekiyor."