TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine 42 milyon 357 bin lira ödeme yapıldığını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile 10 dönümlük alanda sürdürdükleri Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona gelindiğini belirtti.

Kentsel dönüşüm alanındaki 37 binadan birine ilişkin mahkeme sürecinin devam ettiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, 36 binanın hak sahipleri ile anlaşmaya varıldığını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, 9 bin 845 metrekarelik alandaki binaların 348 hak sahibinden 331'i ile anlaşma sağlandığına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu kapsamda hak sahiplerine 42 milyon 357 bin lira ödeme yapıldı. Anlaşma sağlanan 36 binadan 4'ü tescilli bina statüsünde. Alandaki 28 binanın yıkımı gerçekleştirildi, 4 binanın da yıkımı önümüzdeki günlerde yapılacak. TOKİ ile birlikte farklı noktalarda kentsel dönüşüm projeleri uyguluyoruz. Ayasofya Camisi'nin etrafındaki kentsel dönüşümü bitirdik. Zağnos Vadisi'ndeki kentsel dönüşümler etap etap bitiriliyor. Tabakhane Vadisi'nde rekreasyon yapımı ihale edildi. Çömlekçi'de birinci etap kamulaştırmalar ve yıkımları bitti, ikinci etapta ise kamulaştırmalar sürüyor. Trabzon'un var olan güzelliğini daha da arttırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz."