İSTANBUL (AA) - Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, Pendik'in, gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi olduğunu belirterek, "Bunda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın uçuş trafiğinin artmasının, sanayi bölgelerine yakın konumunun, eğitim kurumlarına yakınlığının katkısı bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Kar Group'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Üçüncü, değerleme raporlarının, inşaat sektörünün İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki yeni genişleme bölgesinin Pendik hattı olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

Üçüncü, Pendik'in, gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi olduğuna işaret ederek, "Bunda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın uçuş trafiğinin artmasının, sanayi bölgelerine yakın konumunun, eğitim kurumlarına yakınlığının katkısı bulunuyor." yorumunu yaptı.

Üçüncü, Pendik bölgesinin gelişiminin devam edeceğine dikkati çekerek, "Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yanı sıra sanayi bölgeleri ile eğitim kurumlarına olan yakınlığı nedeniyle istihdam ve ikamet sayısının artacağını ve yeni konutlara ihtiyaç olacağını düşünüyoruz. Ayrıca; Körfez Geçişi Projesi’yle kara ulaşımının yanı sıra bölgedeki liman ve marinaların da etkinliği artacak. Güllübağlar’dan geçecek yeni bağlantı yolu sayesinde ise havaalanına ulaşım kısalacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgede Türkiye'nin sektördeki en büyük oyuncularından en küçük inşaat firmalarına kadar herkesin yer baktığını dile getiren Üçüncü, gelecek yıllarda Türkiye'nin çok konuşulacak projelerinin bu bölgede yer alacacağını aktardı.

Üçüncü, tüm bu verilerden yola çıkarak kendilerinin de bölgeye inandıklarını ve bundan 50 yıl önce Trabzon'dan İstanbul'a gelerek ticaret hayatına başladıkları Pendik'e yatırım yapma kararı aldıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde ön talep toplama sürecine başlayacağımız 'KarYapı Edonia Garden' projemiz; Sabiha Gökçen Havalimanı'na 4 kilometre, Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne 1,5 kilometre, hızlı feribota 7 kilometre ve Gedik Üniversitesi’ne yürüme mesafesinde bulunuyor." bilgisini verdi.

Açıklamada verilen bilgilere göre, Pendik hızlı tren garı ile Pendik Devlet Hastanesi'ne yakınlığıyla dikkati çeken proje; Pendik Marina, Tuzla Marina ve Marmaray’a da kolay ulaşım sağlayan bir konumda inşa ediliyor.

"KarYapı Edonia Garden", yapımı devam eden Şeyhli metro istasyonu projeye birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Projenin yakınında okul, afet koordinasyon merkezi, otobüs ve minibüs durakları yer alıyor. Projenin etrafı, ulaşımı kolay hale getiren yeni bağlantı yollarıyla çevrili. Projeden E-5'e ve sahile araçla 5 dakikada, yürüyerek ise yine dakikalar içinde ulaşmak mümkün oluyor.