Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe-Galatasaray maçında yapılan çirkin ve kötü tezahürat ile bazı kural ihlalleri nedeniyle iki kulübe ceza yağdırdı. Derbide çirkin ve kötü tezahürat yapıldığı tespit edilen 6 tribünün bazı bloklarında oturan taraftarlar, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine giremeyecek.

PFDK'nin Fenerbahçe ve Galatasaray'a verdiği cezalar şöyle:

Fenerbahçe Kulübü'ne; merdiven boşlukları boş bırakılmadığı için 15 bin TL, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı aynı sezon içinde ikinci kez gerçekleştirmesi nedeniyle de 50 bin TL olmak üzere toplam 65 bin TL para cezası verildi.

Galatasaray maçında çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Migros Kale Arkası, Okul Açık Kale Arkası, Fenerium Üst Tribün ve Maraton Üst Tribün'de bulunan bazı bloklardaki taraftarlara da Ülker Stadyumu'nda oynanacak bir sonraki maç olan Beşiktaş derbisine giriş yasağı getirildi.

Ceza alan tribün blokları şöyle:

MİGROS KALE ARKASI ÜST TRİBÜN: A, B. C, D, E, F.

MİGROS KALE ARKASI ALT TRİBÜN: I, J, K, L, M, N.

OKUL AÇIK KALE ARKASI ÜST TRİBÜN: A, B. C, D, E, F, G, H.

OKUL AÇIK KALE ARKASI ALT TRİBÜN: I, J, K, L, M, N, O, P.

FENERİUM ÜST TRİBÜN: B, C,

MARATON ÜST TRİBÜN: B, C, D.

GALATASARAY TARAFTARI DA CEZA ALDI

PFDK ayrıca Galatasaray Kulübü, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 9 bin TL; taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle 20 bin TL para cezası verdi. Aynı maçta çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Misafir Tribün F, G, H, N, O bloklarına giriş yapan taraftarlara da bir sonraki deplasman karşılaşmasına giriş yasağı getirildi.