Kayseri İl Afet Koordinasyon Merkezi telefonları günde 6 bin 688 kez çalıyor. Günlük değerlendirilen çağrı sayısı ise bu istatistiğin yarısını oluşturuyor. Diğer yüzde 50’lik kısım da görev dışı çağrılardan ibaret.
Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı İl Afet Koordinasyon Müdürlüğü’nün günlük santral istatistikleri üzücü nitelikte. 2014 yılı içerisinde, İl Afet Koordinasyon Merkezi günde 6 bin 688 çağrı aldı. Bu çağrıların, 3 bin 23’ü değerlendirilen çağrı, 3 bin 248’i ise görev dışı çağrılardan oluşuyor. Günde 416 kez de karşılıksız çağrı alınıyor.

“PİZZA SİPARİŞİ VEREN VAR"
112 Acil Servis santrallerinin gereksiz yere meşgul edilişinin çok üzücü bir davranış olduğu söyleyen İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Dr.Tuna Sedef, 112’yi arayarak pizza siparişi verenlerin olduğunu söyledi. Sedef, "Konuşmadan kapatan, başka şeyler konuşan, telefonu kontrol eden, sipariş veren gibi lüzumsuz çağrılar olmaktadır. Bunlar aynı zamanda normalde ambulans ve acil yardıma ihtiyacı olan diğer hastalara cevap vermeyi geciktirmektedir. Bu kişiler hatta beklemiş oluyor ve o insana daha geç cevap veriliyor ya da hiç verilemiyor. Bu gibi durumlar ortaya çıkıyor. Bu ciddi bir toplum sorunudur. Bu bir bilinci gerektirmektedir. Gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlar burayı arasın ki zamanında müdahale edebilelim” diye konuştu. 112’nin meşgul edilecek bir numara olmadığını ifade eden Sedef, "Bunun için 24 saat hizmet vermekteyiz. İl merkezlerimizdeki ambulanslarımız da 24 saat çalışmaktadır. Burayı telefonla meşgul edenlerin bir başka yerde yakınları rahatsızlanabilir. Burası meşgul edilebilecek bir kurum değildir. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı davranmalarını istiyoruz” dedi.

112 SAPIĞI MAHKEMELİK OLDU
Sürekli değişik numaralardan arayan kişilerin olduğunu söyleyen Dr. Tuna Sedef, uzun zamandır 112’yi arayarak küfür ve hakaret eden bir şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Sedef, "Hakaret edecek şekilde arayanlar mevcut. Biz bu numaraları belirledikten sonra, kara liste dediğimiz listemiz var, bunları engelleyebiliyoruz. Bize çağrıda bulunamıyorlar. Bu işlemi devam ettirenler için yasal yollara başvuruyoruz. Bununla ilgili mahkemede olan ve süreci devam eden bir kişi bulunmaktadır. Buradaki personelimiz şikayetçi oldu. Bu kişi burayı çok fazla arıyordu. Bıktıracak derecede sürekli arıyordu. Çalışanlarımıza hakaret ve küfür içeren sözler söylüyordu. Bu şekilde bir rahatsızlık boyutu mevcuttu” dedi.
(İHA)