BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, terör örgütleri ve taşeronlarının bir yandan "dini değerler, hadisler, ayetler afyondur, dinler kutsal bir şey değildir" diyerek din düşmanlıklarını gösterdiğini, diğer taraftan "PKK'lı imamlar", "alternatif cuma namazları" diyerek etnik milliyetçiliğe dayalı ideolojilerini gerçekleştirmek için İslam'ı, imamları ve dini kullandıklarını belirtti.

Civelek¸ AA muhabirine yaptığı açıklamada, son olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla terör örgütü yanlısı bir gazetenin, bir kadının erkek tarafından tekmelendiği karikatür yayımladığını ve üzerine Hz. Muhammed'in "Cennet, annelerin ayaklarının altındadır" hadisini ima ederek, "Cennet kadının ayaklarının altında" diye yazmasıyla Hz. Muhammed ve İslam diniyle alay etmeye çalışıldığını söyledi.

PKK ve onun çizgisinde hareket eden grup ve zihniyetlerin sadece İslam'a değil, diğer dinlere karşı da bir saygısızlık içinde olduklarını, zaman zaman da Güneydoğu'daki Müslüman Kürt vatandaşları din üzerinden aldatma amacı taşıyarak dini kendi ideolojileri için kullandıklarını ifade eden Civelek, şöyle konuştu:

"Onlar içlerindeki gerçek duyguyu ve inançlarını yansıtıyorlar. Son karikatür de bunun bir örneğidir. Terör örgütleri ve taşeronları bir yandan 'dini değerler, hadisler, ayetler afyondur, dinler kutsal bir şey değildir' diyerek din düşmanlıklarını gösteriyor, diğer taraftan 'PKK'lı imamlar’, 'alternatif cuma namazları' diyerek etnik milliyetçiliğe dayalı ideolojilerini gerçekleştirmek için itiraz ettikleri, eleştirdikleri İslam'ı, imamları, dini kullanıyorlar. Yani, inançlı olmadıkları halde bölge insanının değerlerini, inançlarını gözardı edemeyip, dini kullanarak halkı kendi yanlarına çekmek istiyorlar. Arada bir de bu şekilde içlerindeki din, İslam düşmanlığını yansıtıyorlar."

- "Gerçek yüzlerini görmemiz için bir fırsat oluyor"

PKK, HDP gibi yapı ve ideolojilerin din düşmanı olduğu halde zaman zaman bunu kapatıp İslam'a saldırmak için kadınları kullanmalarının yeni bir şey olmadığına dikkati çeken Civelek, daha önce de bu ve benzeri grupların, İslam'a göre kadının önemsiz olduğunu söyleyerek bir saldırı, bir küçük düşürme düşüncesi içinde yer aldığını anlattı.

PKK veya PKK'nın çizgisinde olan Marksist, Leninist zihniyetin fırsat bulduğu her dönemde bölgede Müslümanları hedef almaktan imtina etmediğini, dini değerleri ve kimlikleriyle alay ettiği halkı hedef haline getirmekten geri durmadığını ve her daim İslam'a karşı bir düşmanlıkları olduğuna vurgu yapan Civelek, şöyle devam etti:

"HDP, 2014'de Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlediği sözde 'Kadına Şiddet" etkinliğinde Müslüman Kürt kadınının yüzyıllardır hürmet duyarak giydiği çarşaf üzerinden kadının köleleştirildiğini işlemiş, çarşaf giydirdikleri kadınları zincirleyerek erkeklerin kölesi gibi göstermeye çalışmıştı. Camilere saldıran, Kur'an-ı Kerim yakan da bu zihniyettir. Ayrıca bu zihniyet, Müslüman Türk ve Kürt halkının varlığı karşısında zaman zaman düşmanlıklarını gizleyip, takiye yapmakta, dinsizliklerini, vicdansızlıklarını kapatmaya çalışmaktadır. PKK, din düşmanlığıyla gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. PKK, Kürt halkının temsilcisi değil, en büyük düşmanıdır."

Civelek, PKK ve türevi olan kuruluşların, grupların İslam'ın kutsallarına defalarca hakaret ettiğini söyleyerek, "Hem Müslüman Kürt halkının temsilcisiyiz diyeceksiniz hem Müslümanlığa, İslam'a hakaret edeceksiniz. Bu tavırların arkasında Müslüman halkı tahrik etmek, kargaşa oluşturmak vardır" dedi.