Terör örgütü PKK'nın lider kadrosunda Murat Karayılan'ın örgüt kadrolarına telsizle verdiği mesajda, "Artık Kandil'de barınamıyoruz Civardaki diğer kamplarımız da dahil 600-700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz. Lojistik ve mühimmatımız yok denecek seviyede. İçimizde hainler de var ki bugüne kadar tespit edilemeyen çok korunaklı depolarımız, cephaneliklerimiz TC uçakları tarafından imha edildi" değerlendirmesinde bulunduğu tespit edildi.
Hava harekatı etkili oldu

Güvenlik ve istihbarat birimlerinin tespitlerine göre; Türk F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarının 15 Eylül tarihinde Kuzey Irak'taki Sinat-Haftanin’de bulunan PKK hedeflerine yönelik düzenlediği hava harekatı etkili oldu. Operasyonda, bölücü terör örgütünün kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ve yer üstü sığınakları tam isabetle vuruldu.

Telsiz görüşmeleri, bölgedeki haber kaynakları ve hava fotoğraflarından alınan görüntüler çerçevesinde yapılan edğerlendirmelerde en az 55-60 teröristin etkisiz hale getirildiği üzerinde duruldu.

Irak askeri geçişe izin vermedi

Bölgede çok sayıdaki ölü ve yaralılarını nakletmek isteyen PKK'ya, Irak Sınır Muhafızları tarafından izin verilmedi. PKK'lılar, patika yolları kullanarak bölgedeki Banik köyüne gitti. Örgütün köylülere yönelik, "TSK hava harekâtı yapıyor. Hepinizi öldürecekler. Köyünüzü terk edin" diye yaptığı propaganda etkili olmadı.  Köylüler, PKK propagandasına rağmen köylerini terk etmedi. PKK'nın, ölülerini toplum mezarlara gömdüğü istihbaratı elde edildi. Bölge halkının nabzını tutan kaynakların izlenimi, PKK'nın büyük bir dağınıklık içinde olduğu şeklinde.

Karayılan'ın mesajı

PKK'nın lider kadrosundan Murat Karayılan'ın YDG-H’nin özellikle Cizre ve Yüksekova’daki hezimetinden rahatsızlık duyduğu ve bunun PKK'ya maledilmemesi için çaba içine girdiği de tespit edildi. Karayılan'ın PKK'nın başarısız olduğu algısını önlemeye çalıştığı değerlendirmesi yapıldı. Karayılan'ın mesajları, bir aracı tarafından telsizle terör örgütünün kadrolarına aktarıldı. Karayılan'ın mesajlarının aktarıldığı telsiz konuşmasında şunların söylenildiği tespit edildi:

 YDG-H hezimete uğradı

"Verdiğimiz zayiatlar artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Bu durum Cizre’de ve Yüksekova’da had safhaya çıkmış; halk desteği yok denecek seviyelere inmiştir. Bölgedeki beceriksizler yüzünden bu duruma gelindiği kurulda değerlendirilmiştir. Bunların sorumluları gereken cezayı alacaklardır. YDG-H unsurlarımız hezimete uğramıştır. Bundan sonra ki söylemlerinizde YDG-H unsurlarını PKK ile bağlantılı olarak tanımlamayacaksınız. YDG-H kendine has bir yapılanmadır, YDG-H PKK’dır söylemi yanlıştır diyecek, içerisinde dağ kadrolarının bulunmadığını özellikle basın yoluyla paylaşacaksınız.
 
Kandil'de barınamıyoruz

Artık Kandil'de barınamıyoruz. Civardaki diğer kamplarımız da dahil 600-700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz. Lojistik ve mühimmatımız yok denecek seviyede. İçimizde hainler de var ki bugüne kadar tespit edilemeyen çok korunaklı depolarımız, cephaneliklerimiz TC uçaklarınca tarafından imha edildi. Çok sayıda kayıp verdik.

Suriye’deki güçleri geri çağırmak zorundayız. Türkiye kırsalında da yetişmiş savaşçılarımız yok. Tunceli’de ağır kayıp verdik, telafimiz zor."

TUNCELİ'DE DE 30-35 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Tunceli Ovacık'ta 'Şehit Polis Memuru Aydın Nazillioğlu' Operasyonu : 30-35 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Kaynak: Milliyet