Diyarbakır’da yakalanan ve teslim olan teröristler, terör örgütü PKK’ya katıldıklarına pişman olduklarını ve örgütün Kürtler için hiçbir şey yapmadığını söyledi. Teröristler, son dönemlerde örgütün büyük kayıplar verdiğini ve psikolojik çöküntü yaşadığını anlattı.

Diyarbakır’da çeşitli tarihlerde yakalanan ve teslim olan teröristlerin ifade görüntüleri ortaya çıktı. Teröristlerden biri, terör örgütü PKK’nın Kürtler için değil de Amerika daha çok bazı ülkelerin hizmetinde olduğunu belirterek, Kürtler için hiçbir şey yapmadığını gördüğünü ifade etti. Terör örgütüne katıldığına pişman olduğuna dikkat çeken terörist, “İnternet üzerindeki videolardaki propagandalarda her şeyin güzel olduğunu, özgürlüğün, rahatlığın olduğunu görüyorsun. Fakat orada öyle bir şey yok. Mesela orada devlet çok kötü tanıtılıyor. Askerlerin sürekli işkence yaptığını, teslim olanlara ciddi anlamda işkencelerin olduğunu, ölülerin bile olduğu yönünde söylemler oluyor. Fakat bu tamamen yalandır” dedi.

“KATILIMLAR ‘SIFIR’ DENİLECEK KADAR AZ”

Son zamanlarda yapılan operasyonlarda her bölgede üst düzey kayıpların yaşandığını anlatan terörist, “Saha komutanları, bölge sorumlularının içinde oluğu kayıplar oldu. Olmaya da devam ediyor. Bu kış ölmeseler, gelecek kış ölürler. Çok fazla kayıp veriyorlar.

Halk desteği kesilmiş. Katılımlar da sıfır diyebilecek kadar azdır. Şuanda örgütte olan gençlerin pişmanlarsa teslim olmaları onların lehinedir” ifadelerinde bulundu.

“PSİKOLOJİK OLARAK ÇÖKÜNTÜ VARDI”

Örgüte katılanların tehdit edildiğini ve bu yüzden kimsenin gerçekleri görmediğini anlatan başka bir terörist ise, “Her an ölmeyle karşı karşıyaydık. Yaşamaktan çok ölüm yakındı. En son denk geldi, kaçtım.

Yakalasalar büyük bir ihtimalle öldürürlerdi, infaz ederlerdi. Bunu çok duydum. Orası görüldüğü gibi, yansıtıldığı gibi değil. Son zamanlarda kayıplar oldukça çok oldu. Kendisi de bunu direk yansıtıyor. Birçoğu telsiz dinlemiyordu. Telsizde, sürekli ‘Bizimkiler ölüyor’ diyordu. Psikolojik olarak çöküntü vardı. Operasyonunda yoğun olması birçok şeyi beraberinde getiriyordu. Erzak ve su sıkıntısı. Psikolojik bunalım yaşanıyordu” diye konuştu.

(İHA)