TRABZON (AA) - TUĞBA YARDIMCI - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Doğu Karadeniz'de şu ana kadar terör örgütünün silah ve mühimmat açısından en büyük sığınağının Kürtün ilçesinde ele geçirildiğini söyledi.

Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece Gümüşhane Jandarma Alay Komutanlığı terörle mücadele ekipleri ve İl Emniyet Müdürlüğü özel harekat ekiplerinin Giresun ile Gümüşhane sınırında, Kürtün ilçesinin dağlık ve sarp bölgesinde operasyon gerçekleştirdiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin bu bölgede terör örgütü mensupları ile daha önce sıcak temas sağladığını vurgulayan Memiş, "Aynı bölgede büyük miktarda silahların ve malzemelerin bulunduğu depo ve sığınak bulduk. Doğu Karadeniz'de şu ana kadar terör örgütünün silah ve mühimmat açısından en büyük sığınağı Kürtün'de ele geçirildi." dedi.

Memiş, aynı bölgede ve yer altında bulunan sığınak ile deponun tespit edilmesinin zor olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Depoda, 1 adet bixi, 1 adet M16 tüfek, 19 adet el bombası, 2 adet düzeneği hazır EYP, 70 kilogram amonyumnitrat, 4 adet örgütsel doküman, patlayıcı maddede kullanılan 14 adet elektrikli fünye, 12 adet mekanik fünye, 1 adet regülatör, 13 adet kalaşnikof şarjörü, 3 adet M16 tüfek şarjörü ele geçirildi. Elektronik malzeme aparatı, ilaç, çok miktarda pil, EYP düzeneği için hazırlanmış seri bağlanmış piller, çeşitli yaşam malzemeleri, pil şarj aletleri, mini güneş paneli, yiyecek ambalaj kavanozları, teçhizat aksesuarları gibi daha çok miktarda maalesef Güneydoğu'daki illerde görmeye alışkın olduğumuz malzemelerin bulunduğu depo ele geçirildi."

Depoların terkedilmiş olduğunu düşünmediklerini aktaran Memiş, "Kullanılma ihtimali yüksek. Bizim sürekli takibimiz altında olan bir bölge ancak ulaşılması çok zor, bulma ihtimalinizin çok düşük olduğu bir yerdi. Üzerinden belki de defalarca geçseniz bile bulamayacağınız gibi saklanmıştı ancak ekiplerimiz tespit ettiler. İnşallah bundan sonra daha da titizlikle, ciddi ve duyarlı şekilde gelişmeleri takip edeceğiz." diye konuştu.

Memiş, terörle mücadele ekiplerinin görevlerinin başında bulunduğunu dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"İnşallah kararlı bir şekilde bu terör örgütünü bölgemizden çıkarana kadar, etkisiz hale getirene kadar faaliyetlerimiz devam edecek. Bölge halkımız endişe etmesin, tedirgin olmasınlar biz her zaman için görevimizin başındayız. Bize destek olsunlar, yardımcı olsunlar çünkü en ufak kuşkuyu dahi değerlendirmek durumundayız."

Vali Memiş, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananlara ilişkin olarak ise şu görüşlerini paylaştı:

"Darbe girişiminin ardından çok iyi şekilde gördük ki bu FETÖ'cü teröristlerle PKK'lıların işbirliği yapma ihtimali bile çok yüksek. Dolayısıyla biz hem devlet olarak hem de vatandaşlar olarak bu konuda çok daha titiz, çok daha duyarlı olmak durumundayız."

Devletin terörle mücadeleyi sürdürürken aynı zamanda yatırımlara da devam ettiğini belirten Memiş, "Devletin tüm kurumları olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz. O bölgedeki yayla yollarını betonlama çalışmalarımız devam ediyor. Yeşil yol ve diğer projelerimizi de aksatmayacağız. Bu işler bizi yıldıramaz. Yarım olan, yeni başlayan projelerimiz var ve bunları sürdüreceğiz." dedi.

Vali Okay Memiş, Gümüşhane jandarma alay komutanı ve il emniyet müdürü ile ekiplerine teşekkür etti.