BOLU (AA) - Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan asayiş kontrolünde radyasyon dedektörleri de kullanıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜRDAM) tarafından üretilen nükleer radyasyon dedektörlerinden 20 adet alan Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, verilen eğitimlerin ardından dedektörleri kullanmaya başladı.

TEM otoyolunun Batı Gişeleri kent merkezi girişinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Terörle Mücadele (TEM), Trafik ve Asayiş birimlerinin yer aldığı çok sayıda polis ile asayiş kontrolü yapıldı.

Geniş güvenlik önlemi altındaki uygulamada, kimlik kontrolü yapan ekipler araçlarda ve şahıslarda üst araması yaparak trafik bilgilerini sorguladı.

Radyasyon cihazı kullanma konusunda eğitim alan polislerce araçlarda detaylı şekilde silah ve radyoaktif malzeme arandı.

İstanbul'dan Bolu'ya gelen ve polis ekipleri tarafından yapılan uygulamada aracında arama yapılan Murat Yılmaz, AA muhabirine, polisin yaptığı uygulamanın yerinde olduğunu belirterek, "Sadece 15 Temmuz'dan ziyade bu terör olaylarından dolayı insanımızın biraz daha bilinçli olması ve polislerimize yardımcı olması lazım. Bu uygulamalarla insanlar kendilerini daha da güvende hissediyor." diye konuştu.

Yılmaz, alınan güvenlik tedbirlerinin yerinde olduğunu belirterek "Ne gerekiyor ve neler yapılması gerekiyorsa sonuna kadar arkasındayız. Yapılan bütün uygulamaları destekliyoruz." dedi.