Haklarında daha önce de "sahte alkollü içki üretmek ve piyasaya sürmek" suçundan adli işlem yapıldığı öğrenilen şüphelilerin ürettikleri sahte alkolün bir kısmını adreslerinde sakladığı belirlendi. Şüphelilerin üretilen sahte içkileri tekel büfeleri, eğlence merkezleri ve bar işleten kişilere pazarladıkları ortaya çıktı. Dört kardeş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Ankara'da Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerince piyasaya sahte içki sürüleceği ihbarı üzerine gerçekleştirilen operasyonda 4 kardeşten oluşan kaçakçılık şebekesine operasyon yapıldı. Yılbaşı öncesi operasyon için düğmeye basan polis, geçtiğimiz hafta toprağa gömülü halde piyasa değeri 3 milyon lira olan sahte alkol ele geçirmişti. Yılbaşı öncesi sahte içki operasyonlarını sıklaştıran ekipler bu kez de hobi bahçelerinde toprağa gömülü halde piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış yüklü miktarda sahte alkol ele geçirdi. Dört kardeşten oluşan kaçakçılık şebekesinin sahte alkolleri kent merkezinden uzak boş arsadaki konteynırlarda ürettiği tespit edildi. Konteynırların çevresini tel örgülerle çevirerek kapatan şüphelilerin sahte alkollerin bir kısmını hobi bahçeleri ve konteynırlarda, bir kısmı da ikamet ettikleri adreslerde depoladıkları belirlendi.

Bar işletmecilerine pazarlıyorlardı

Polisin aylar öncesinden takibe aldığı şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda tekel büfeleri, eğlence merkezleri ve bar işletme sahiplerine verilmek üzere hazırlanmış her biri 1,5 litrelik 6'şarlı ambajlanan plastik pet şişeleri dolumu yapılmış alkollü içkiler de ele geçirildi. Yüklü miktardaki sahte alkolü orjinal şişelerine dolduran ve üzerilerine TAPDK bandrolü yapıştıran C.Ç.,İ.Ç., H.H.Ç. ve A.Ç. kardeşlerin kendilerine pazar oluşturdukları belirlendi. Şüphelilerin tekel büfeleri ve eğlence merkezlerine yılbaşı öncesi sahte alkol göndermek için harekete geçtikleri belirlendi.

Sahte içki üretimden yakalanmışlar

Kaçakcılık şüphelisi kardeşlerin daha önce de haklarında "sahte alkollü içki üretmek ve piyasaya sürmek" suçundan adli işlem yapıldığı öğrenildi. Şüphelilerin polise yakalanmamak için tedbir amaçlı ürettikleri alkolün bir kısmını içme suyu süsü vererek pet şişelere de doldurduğu belirlendi. Operasyonlarda ayrıca, sahte alkol üretiminde kullanılan TAPDK bandrolleri, alkollü içki kapakları, plastik hortum, içki şişelerinin açılmasında kullanılan hava tabancaları ve ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Kaçakçılık şüphelisi dört kardeş emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.