GİRESUN (AA) - Giresun Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen projeyle, bayram tatili için yola çıkan sürücülere çay ve kahve ikram ediliyor.

Görele ilçe otogarında "Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin Projesi" kapsamında ilçedeki kontrol noktasında durdurulan sürücülere uygulama hakkında bilgi verilerek broşür dağıtılıyor.

Araçlarından inen sürücüler ve yolculara dinlenmeleri amacıyla açık alanda çay ve kahve ikram ediliyor.

Çay ve kahvelerini içen sürücülerle araçlarındaki yolcular daha sonra yollarına devam ediyor.

Görele İlçe Emniyet Müdürü Nazım Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun Emniyet Müdürlüğü'nce üç bayramdır yürütülen "Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin" projesine katkı vermeye çalıştıklarını söyledi.

Daha huzurlu ve daha güvenli bir yolculuk için her sürücünün trafik kurallarına uyması gerektiğini anlatan Şahin, trafiğin yoğun yaşandığı bölgeler seçilerek, sürücülere çay ve kahve ikramında bulunduklarını kaydetti.

Şahin, böylece olası kazaları büyük ölçüde engelleyerek trafik akışını da rahatlattıklarını anlatarak, "Bizler her daim sürücülerimizin yanındayız. Niyetimiz asla ceza yazmak değil, sürücülerimizi trafik kurallarına karşı uyarmaktır. Birçok kaza dikkatsizlik ve uykusuzluktan meydana gelmektedir. Her sürücünün bizim şu anda uyguladığımız bu uygulamayı 'küçük bir mola hayat kurtarır' düşüncesi ile birlikte uygulaması gerekmektedir" diye konuştu.

Bayram tatili için İstanbul'dan Trabzon'a giden Fikret Dilekoğlu da ilk defa böyle bir uygulama gördüğünü belirterek, bunun devam etmesi gerektiğini söyledi.