TRABZON (AA) - Trabzon'da, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından "Geleceğin Umutları Kuzeyin Çocukları 2 Projesi" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında, geleceğin teminatı olan çocuklar için, devletin yanlarında olduklarını hissetmeleri, milli birlik ve kardeşlik duygularının gelişmesi, topluma aidiyet duygularının güçlenmesi, ruhsal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve müdür yardımcılarının katılımıyla program düzenlendiği belirtildi. 14 farklı okulda eğitim ve öğretime devam eden 400 öğrenciye kırtasiye malzemesi yardımında bulunularak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde belirlenen 8 okulun kütüphanesine de 400 olmak üzere, toplamda 3 bin 200 Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli kitap yardımı yapıldığı ifade edildi.

Okullarda düzenlenen programlara katılan Çevik'in öğrencilerle bir araya gelerek, tavsiyelerde bulunduğu belirtildi.

Trabzon'da "Kahraman Polisim" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlendiği bildirildi.

Yarışmalarda ilk 3'e girerek derece alan öğrencilere, İl Emniyet Müdürü Çevik tarafından plaket, bisiklet ve kalem seti hediye edildiği kaydedildi.