ORDU (AA) - Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları, telefon aracılığıyla dolandırıcılık yapanlara karşı uyardı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde kurulan semt pazarındaki vatandaşlara, dolandırıcılığa karşı broşür dağıttı ve bilgi verdi.

TDP Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Bekir Gündüzoğlu, dolandırıcıların, "15 Temmuz darbe girişimine adınız karışmış" diyerek vatandaşları arayarak dolandırmak istediğini söyledi.

Söz konusu dolandırıcılık olaylarına engel olmak ve kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla broşür dağıttıklarını ve halkı bilgilendirdiklerini belirten Gündüzoğlu, "Kendilerini başkomiser, savcı ve albay olarak tanıtan dolandırıcılar ‘darbe girişimine adınız karışmış’ diyerek, vatandaşlarımızı dolandırmak istiyor. Sizi arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve ‘darbeye adınız karışmış’ diyerek para isteyen kişilere itibar etmeyiniz. Hiçbir polis, savcı ve kamu görevlisi sizi arayarak para, altın veya kontör talep etmez. Bu amaçla arandığınızda derhal telefonu kapatıp 155'i arayın." şeklinde konuştu.