SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Polonya ile ticari ilişkileri artırmak istediklerini belirtti.

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki, Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Yılmaz, iki ülke arasında ticari faaliyetlerin gelişmesini istediklerini söyledi.

Samsun'dan ihracat yapılabilecek pek çok ürün bulunduğuna işaret eden Yılmaz, "Samsun'umuz medikal sanayi bakımından Türkiye'nin en gelişmiş şehri. Medikal malzemeler, gübre, bakır, çelik üretimi yapan büyük firmalarımız mevcut. Bu firmalarla iletişime geçmeniz için her türlü yardımı sağlayacağım." dedi.

Samsun'dan yapılan ihracatın önünü açmak için ne gerekiyorsa yapacağını dile getiren Yılmaz, yürütülecek ortak çalışmalar sonucu iki ülkenin de ekonomik kalkınmasında önemli adımlar atılabileceğini ifade etti.

Samsun'da üretim yapan firmaların son yıllarda uluslararası önemli işlere imza attığına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Samsun, ihracat için önemli bir noktada yer alıyor. Kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımı imkanına sahip nadide şehirlerden biri. Üretilen ürünün ihraç edilmesi diğer illerimize göre daha kolay oluyor. Ulaşım avantajını değerlendiren firmalarımız ürettikleri ürünleri dünyanın birçok ülkesine ihraç ederek ülke ekonomisinin kalkınmasında önemli rol oynuyor. Polonya'da eksikliğini duyduğunuz ürünlerin mutlaka Samsun'da üretimini yapan bir muhatabı vardır. Bu firmaları ziyaret ederek iki ülke arasında ne tür ticari faaliyetler yapılabileceğini tespit edebilirsiniz. Polonya'nın Türk ürünleriyle tanışması için gösterdiğiniz çabalar bizleri mutlu etti. Ben bu duyarlı tutumunuz ve ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyorum."

Zablocki de iki ülke arasında ticari ilişkilerin gelişmesi için gayret gösterdiğini belirtti.