KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Pompeiopolis antik kentindeki kazı çalışmalarının 10. yıl dönümü nedeniyle "Pompeiopolis'i Bağlama Oturtmak: Kıyaslamalı Bir Açıdan Anadolu'da Aroma Kentlerinin Gelişimi" başlıklı konferans düzenledi.

Taşköprü Belediyesince çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen konferans 10 farklı ülkeden akademisyenlerin sunumuyla başladı.

Konferans öncesi söz alan Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, bilimsel çalışmaların önemine vurgu yaparak Paflagonya'nın Taşköprü'ye sağladığı katkının uluslararası etkilerinin sürdüğüne dikkat çekti.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise Pompeiopolis'in gelecek kuşaklara ışık tutacağını belirterek, "Antik kenti görebilmek ve bilimsel çalışma yapmak için dünyanın dört bir tarafından ilçemize gelen bilim adamlarını ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz." dedi.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Latife Summer, söz konusu konferans sayesinde 10 yıllık kazı çalışmalarını değerlendirme imkanı bulduklarını, bu sayede uluslararası bilim adamlarının Pompeiopolis ve Taşköprü çevresini inceleme şansı elde ettiğini ifade etti.

Summer, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki günlerde Pompeiopolis Antik Kenti’nde 11. kazı sezonu başlayacak. Geçen 10 yılda yapılan çalışmaların dünyanın çeşitli yerlerinden gelen, alanında uzman bilim insanlarının katkılarıyla ele alınması Pompeiopolis’in tarih sahnesindeki rolü ve önemini de bir kez daha gösterecektir."

Dünyanın çeşitli üniversitelerinden akademisyenlerin katıldığı konferans iki gün sürecek.