Preveze Deniz Zaferi’nin 476. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, Çanakkale’de törenlerle kutlandı.
Nara Barbaros Şehitliği’nde düzenlenen törene Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü ile protokol üyeleri katıldı. Vali Yardımcısı Batuk, Tuğamiral Doğan ve Başkan Yardımcısı Sürücü, şehitlikteki anıta çelenk sundu. Ardından saygı duruşu ve saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Yardımcısı Batuk tarafından şehitlik şeref defteri imzalandı. Şehitlik gezisinden sonra tören Nara Kalesi’nde devam etti. Tören, "Preveze Deniz Zaferi" konulu konferans ve bando konseri ile sona erdi.

ERDOĞAN’DAN MESAJ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Preveze Deniz Zaferi’nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’na bir mesaj gönderdi. Barbaros Hayrettin Paşa komutasında büyük bir donanmaya karşı 1538’de kazanılan Preveze Deniz Zaferi’nin denizcilerimizin gurur abidesi olduğunu belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
“Osmanlı Devleti’nin Akdeniz’deki üstünlüğünü ve egemenliğini perçinleyen bu zafer, Donanmamızın gücünü ve kabiliyetini de tüm dünyaya göstermiştir. Tarihi başarılarla dolu olan Deniz Kuvvetlerimiz, mazisinden tevarüs ettiği kahramanlık ve gelecek vizyonuyla her geçen gün etkinliğini artırmakta, uygulamaya konulan milli projelerle geleceğin güvenlik ortamına kendisini hazırlamaktadır. Birikimi, donanımı, disiplini, üstün görev anlayışı, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden dinamik yapısıyla Deniz Kuvvetlerimiz, hem ülke savunmasına hem uluslararası barışa değerli katkılarda bulunmaktadır. Deniz Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Preveze Deniz Zaferi’nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü’nde vatanı için mücadele eden bütün kahramanlarımızı ve şehitlerimizi şükranla anıyor, sizi ve şahsınızda Deniz Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
(İHA)