DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesince hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansınca desteklenen "Doğu Marmara Antik Kent Projesi" kapsamında, "Batı Karadeniz'in Efesi" olarak adlandırılan Prusias ad Hypium Antik Kenti'ne arkeopark çalışmalarında sona gelindi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Konuralp Mahallesi'nde, aslan pençesi figürleriyle süslenmiş basamakları ve kemerli geçitleriyle varlığını koruyan antik tiyatro, su kemerleri ve Roma köprüsü gibi yapıların da yer aldığı antik kent bölgesinde, çıkarılan eserlerin sergi alanının da içinde olacağı arkeopark için peyzaj ve eserlerin mulaj işlemleri tamamlandı.

Bölgeden çıkarılan ve ilk gösterim yeri olan Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm Seyahat ve Turizm Fuarı’nda (EMITT) ziyaretçilerin ilgisini çeken Konuralp Bey, Osman Gazi ve Osmanlı kadın heykelleri de çalışmaların tamamlanması ile oluşturulan sergi alanında sergilenecek.

Düzce Belediyesi koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, antik kentin bulunduğu alana oturma ve dinlenme amaçlı yapılan parkta 2 bin metrekarelik "Açık Hava Kent Müzesi" oluşturulacak. Bölgede ev pansiyonculuğunun yaygınlaştırılması da amaçlanıyor.

Sokak sağlıklaştırması ve eserlerin mulaj işlemlerinin ardından havaların ısınmasıyla sergi alanının açılması bekleniyor.