Ürününüz ile ilgili kargo takip sorgulaması yaptığınızda ya da direk olarak mesaj şeklinde karşılaştığınız zimmet alındı ibaresi, kargo şirketinin ürününüzü teslim aldığı ile alakalıdır. Her hangi bir aksilik olmadığı gibi, bu mesaj herkese de görünmeyebilir. Bu durum PTT kargo şirketinin bölgelerine göre değişiklik gösterdiği için, mesaj gelebilir ya da gelmeyebilir. Aynı şekilde kargo sorgulamasında da böyle bir ibare ile karşılaşmanız mümkündür.

Yurdışı Alışverişlerinde PTT Kargo Teslimatı

Yurtdışından yaptığınız alışverişlerde ya da size gönderilen her hangi paketlerde, gümrük işlemlerinin yapılmasının ardından PTT kargo elemanlarına teslim yapılır. Burada gümrük vergi uygulaması olacaksa eğer, bunu belirler ve ürününüz ile birlikte, bu evraklarda sisteme işler. Sonrasında eğer ürün için kargo ücreti ödenecekse, PTT kargo firması hizmet bedelini de ekler. Eğer her hangi bir kargo ücreti bulunmuyorsa, sadece gümrük vergisi ödemesini yaparak ürünü teslim alırsınız.

Yurtdışı alışverişlerinde ya da gönderilen ürünlerde kargo teslim süresi uzun olduğu için, bu süreçte ürünün nerede olduğunu kontrol etmekte oldukça güç olmaktadır. Ancak sistemden zimmete alındı ibaresini gördüğünüz andan itibaren, bir kaç gün içerisinde kargonuzu da almış olacaksınız.

Gümrük Ücretleri Nasıl Belirlenir?

Gürses haber sitesinin bu konuda detaylı incelemeleri sonucunda, kargo teslim alınmasından dolayı, PTT sorgulama işlemini yaptığınız sayfa üzerinden ödenecek gümrük vergisini de görebiliyorsunuz. Siteden edindiğimiz bilgiye göre, gümrük vergi işlemleri sadece gümrükte yapıldığı için, almış olduğunuz iki farklı ürünün boyutları vs. aynı dahi olsa, farklı ücretler oluşabilir. Gümrük vergisi ödemesini ise sadece nakit olarak PTT kargo elemanına kapıda ödeyebilir veya şubeden peşin ödeme ile kargonuzu alabilirsiniz.

Gümrük ücreti yurtdışından siparişini verdiğiniz ürünün, fiyatından ayrı olarak yurtdışından ülkemize geçerken belirlenen bir ücrettir. Ekranda görünen ücreti ürünü getiren PTT şubesine kapıda ödeyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için ; Gürsessgazetesi sitesini ziyaret edebilirsiniz.