Dünya Rabia Günü’nde yabancı turistler ve vatandaşlar, ‘Rabia Gemisi’yle İstanbul Boğazı’nı turladı.
Mısır’daki askeri darbenin ardından yaşanan katliamları unutturmamak için ilan edilen “14 Ağustos Dünya Rabia Günü’nde, Gençlik Kuruluşları Birliği ve Rabia Platformu öncülüğünde toplanan yaklaşık 200’e yakın yabancı turist ve Türk vatandaşlar, İstanbul Boğazı’nı ‘Rabia Gemisi’ adını verdikleri gemiyle turladı. Kabataş’ta bir araya gelen grup, Üsküdar Belediyesi’ne ait gemiyle, Üsküdar İskelesi’ne geldi. Burada sık sık Rabia işareti yaparak, ’Bu Zulme Sessiz Kalma’, ‘Kalbimizde Yaşıyorsun Rabia’ sloganları atan grup, vatandaşlara broşür ve Rabia işaretinin bulunduğu balonlar dağıttı. Geziye gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak da katıldı.

“PROTESTO ETMEK İSTEMİYORUZ, YENİ DÜNYA KURMAK İSTİYORUZ”
Grup adına açıklama yapan Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, “Bir farkındalık oluşturmak için İstanbul Boğazı’nda meydan meydan dolaşacağız. Bu günde de tüm mazlumların sesini yükseltiyoruz. Katliamlara karşı güçlü bir direniş sergilemezsek yine bu katliamlara ağlayacağız, yine onlara anmakla geçireceğiz. Biz artık protesto yapmak istemiyoruz. Sadece yeni bir dünya kurmak istiyoruz" diye konuştu.

“SUSMAK DİLSİZ ŞEYTANLIKTIR. BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Yapılan zulmü gördükleri halde bazı ülkelerin sessiz kaldığını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Gelişmiş demokrasilerinin ekonomilerinin dünyada önde olduğunu iddia eden ülkelerin hassasiyetlerini o günde göremedik bu günde göremiyoruz. Bizim inancımız ve geleneklerimizi odur ki bir haksızlık karşısında susmak dilsiz şeytanlıktır. Bu şeytanlığa izin vermeyeceğiz” dedi.
Açıklamanın ardından grup, gemiye binerek Çengelköy- Beykoz- İstinye- Bebek Ortaköy ve Sirkeci iskelelerini ziyaret etmek için yola çıktı.
(İHA)