KARABÜK (AA) - Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Belediye Başkanı Elif Köse, ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ürkmezer, mesajında, ramazanın rahmet, bereket ve mağfiret iklimi ayı olduğunu belirtti.

Bir ramazan ayına ulaşmanın daha huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Bu ay, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in nazil olmaya başladığı mukaddes bir aydır. Oruç ibadetimizi eda ettiğimiz bu ay, aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızın pekiştiği özel günlerdir. Yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak, zengin fakir, genç yaşlı demeden aynı sofraya oturmak ve dualarımızı paylaşmak birliğimizi daha da güçlendirecektir. Ayrıca aziz şehitlerimizin emaneti kıymetli şehit ailelerimizi ve kahraman gazilerimizi, anne, baba ve tüm büyüklerimizi ihmal etmemeye bu ay daha çok dikkat etmeliyiz. Bu müstesna günlerde etrafımızı saran hoşgörü ve barış mesajlarını çok iyi idrak etmeli ve bu güzellikleri hayatımızın her anına yayabilmeliyiz. On bir ayın sultanı ramazan ayındaki güzel alışkanlıklarımızı hayatın tüm zamanına yayarak ve odak noktasına yerleştirerek, çocuklarımıza örnek insan, dünya toplumlarına örnek toplum olmalıyız. Rahmet ve mağfiret ayı olan ramazanda; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hakim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle değerli Safranbolulu hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin mübarek ramazan ayını kutluyorum."

- Safranbolu Belediye Başkanı Köse

Köse de mesajında, ramazan ayı için Safranbolu Belediyesi olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade etti.

Tarihe tanıklık eden dünya mirası Safranbolu'da gelenekselleşen ramazan akşamları, mahalle iftarları ve iftar sofrası ile ramazan ayının dolu dolu geçeceğini aktaran Köse, şu ifadelere yer verdi:

"Vatandaşlarımızın hafta sonlarında aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirebilmeleri için cuma, cumartesi ve pazar günleri Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda çeşitli eğlencelerin ve aktivitelerin düzenleneceği akşamları, hafta içi her gün bir mahallemizde ve Merkez Camisi altında olmak üzere yine hep eski komşuluk ilişkilerini gelecek kuşaklara aktarmak ve insanlarımızın birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına oruçlarımızı birlikte açacağımız mahalle iftarları ve iftar sofrası ile bir ramazan ayının daha birlikte yaşayacağız. Bu vesile ile Safranbolulu hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin ramazan ayını bir kez daha kutluyor, ramazan ayının barış, kardeşlik ve paylaşma duygularının güçlenmesine vesile olmasını diliyorum."