DÜZCE (AA) - Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, ramazanda tüketimin az olması nedeniyle balık fiyatlarında düşüşler olduğunu söyledi.

Karakaş, AA muhabirine, Batı Karadeniz'in en önemli balıkçı limanının Akçakoca'da olduğunu, bölgenin balık ihtiyacının buradan karşılandığını söyledi.

Ramazan ayının satışları etkilediğini anlatan Karakaş, "Ramazan ayı nedeniyle balık fiyatları beklenenin altında. Fazla tüketim de olmadığı için fiyatlarda düşüş var "dedi.

- "Balık hiç çıkmıyor’"

Balığının en kıt olduğu bir dönemde bulunduklarını da belirten Karakaş, şöyle konuştu:

"Bu dönem balık kıt olur ve hiç çıkmıyor desek yeridir. Balık az, ramazan ayı nedeniyle tüketim de az olduğu için balık fiyatlarında düşüşler var. Şu anda deniz balıklarından seyrek olarak kalkan balığı, çok olmasa da istavrit var. Az miktarlarda çinekop, lüfer, barbun çıkıyor. Az çıktığı için çok pahalı olması gerekiyor. Ancak ramazan da tüketim az olduğu için ve hava şartları da uygun olmadığı için tezgahlarda düşük fiyattan satılıyor." 

Tezgahlarda, barbunun, iriliğine göre, kilosu 10-20 lira, istavritin kilosu 13 lira, mezgitin kilosu 10 lira, çupranın tanesi 10 lira, levrek de tanesi 10 liradan satılıyor.