KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ramazan ayında Osmanlı gelenekleri yaşatılacak.

Osmanlı mimarisini yansıtan ev ve konakları, han ve çeşmelerinin oluşturduğu tarihi dokusuyla "Osmanlı'nın parmak izi" olarak adlandırılan Safranbolu'da, Meddah, Orta Oyunu ile Karagöz ve Hacıvat gibi oyunlarla Osmanlı gelenekleri yaşatılmaya çalışılıyor.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Safranbolu'nun ramazan ayına hazır olduğunu söyledi.

İlçede "Ramazan Akşamları" ve "Mahalle İftarları" ile ramazan ayının çok daha özel geçeceğini ifade eden Ürkmezer, "Safranbolu tarihe tanıklık etmiş bir kent. Böylesi önemli ve tarih kokan bir kentte mübarek ramazan günleri de bir başka güzellikte yaşanmakta. Kaymakamlık ve belediye olarak bu bağlamda vatandaşlarımızın ramazan ayını eski günlerde olduğu gibi dolu dolu yaşamaları, yine eski mahalle iftarlarını ve komşuluk ilişkilerini canlı tutmak, çocuklarımıza güzel anılar bırakmak adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz." diye konuştu.

Tüm ekiplerin ramazan ayında 7/24 anlayışıyla görevlerinin başında olacağını aktaran Ürkmezer, "Daha önceki yıllarda olduğu gibi oruçlarımızı yine tüm mahallelerimizde hemşehrilerimizle birlikte açacağız. Amaç birlik beraberliği kuvvetlendirmek, ramazan ayını hemşehrilerimizle birlikte idrak ederek, korumanın başkentlerinden birisi olan Safranbolu'da güzel bir ramazan ayını birlikte geçirmek." ifadelerini kullandı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda birbirinden güzel etkinliklerin olacağını vurgulayan Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Burada 30 gün boyunca her akşam Türk Sanat ve Halk Müziği konserleri, sinema gösterimleri, Kur'an tilavetleri, dini sohbetler, Meddah, Orta Oyunu, Karagöz ve Hacıvat gibi çeşitli oyunları düzenlenecek. Tüm halkımızı ramazan etkinliklerimize davet ediyor, önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz ramazan ayının Safranbolulu hemşehrilerime, ülkemize, İslam alemine, insanlığa barış, huzur ve kardeşlik duygularının çok daha kuvvetle pekiştirmesini niyaz ediyorum."