RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından üniversiteyi tercih eden öğrencilere başarı bursu verildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı binasında başarılı öğrencilere burs verilmesi için gerçekleştirilen törene, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Geliştirme Vakfı Sekreteri Harun Mertoğlu ile burs almaya hak kazanan 16 öğrenci katıldı.

Karaman, burstan istifade edecek öğrencilere üniversiteyi tercih ettikleri için teşekkür ederek, öğrencilerin her akademik yılda 9 ay boyunca bin 500 lira başarı bursu alacaklarını ifade etti.

Yazıcı ise bir toplumun medeniyet seviyesinin insana verdiği değerle ölçüldüğünü vurgulayarak, "İnsana ne kadar çok değer veriliyorsa o toplum o kadar medenidir. Çağımıza dönüp baktığımızda, bu çağın en temel özelliklerinden biri hayat boyu öğrenmek ve bilgi toplumu olmaktır. Hayatın her aşaması insan bakımından eğiticidir, bilgi edinme alanlarıdır. Bilgi toplumu olmak çok mal üretmek değildir, bilgi üretmektir. Bilgiyi de üniversiteler üretir. Üniversiteler bilgiye ulaşmanın yolunu ve yöntemini öğretir" dedi.

Vakıf üniversiteleriyle Türkiye'de eğitim alanında çok önemli kaynaklar aktarıldığını kaydeden Yazıcı, "Vakıflarla hedefleri destekliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde de gerek öğretim üyeleri gerekse öğrenciler bağlamında başarı ve ihtiyaç bursu veriliyor. Öğrenim süresince burs devam edecektir. Kaktı veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından burs almaya hak kazanan öğrencilere ilk aylık bursları verildi.