RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destek Programında, 2017 yılı ikinci dönemi ve 2018 yılı birinci dönemi başvuru sonuçlarına göre kabul edilen 11 projeyle bu alanda önde gelen üniversiteler arasında yer aldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, 2017 ikinci dönemi ve 2018 birinci döneminde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim elemanları tarafından hazırlanan 4004 kodlu projelerden 8'i, 4005 kodlu projelerden 2'si ve 4007 kodlu projelerden birinin TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunarak kabul edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından desteklenen bilim ve toplum alanında yeni destek programları geliştirme, mevcut destek programlarını yürütme ve koordine etme, bilim ve toplum alanında ulusal ve uluslararası işbirlikleri geliştirme, topluma yönelik bilimsel etkinlikler düzenleme faaliyetlerini yürütmekte olan Bilim ve Toplum destekleri 2017 yılı ikinci dönemi ve 2018 yılı birinci dönemi başvuru sonuçlarına göre kabul edilen 11 projesi ile projesi en çok kabul edilen üniversiteler arasındaki yerini aldı. Bilim ve Toplum destekli projelere ülkemizde akademisyenlerin yanı sıra öğretmenler ve kamu personeli de başvuru yapabilmektedir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi TÜBİTAK 4004, 4005 ve 4007 proje destekleri sayesinde hem Rize'ye hem de tüm Türkiye'ye eğitim alanında büyük katkılar sağlamaktadır."