Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “72 saatte beklediğimiz olası komplikasyonlar var. Deniz Bey’de bunlar maalesef, kanama ve ödem en üst düzeyde gerçekleşiyor. Bugün ameliyat gerçekleşti, ondan sonra bir müdahale yapıldı ama o bir ameliyat değildi” dedi.

Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’nde tedavisine devam edilen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın son durumuyla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, “Kendisine yoğun bakımda yoğun tedavi uygulanıyor. Solunum desteği sağlanıyor, beyin destekleri sağlanıyor. Bu süreç içerisinde kendisi de bilinci kapalı olarak uyuyor. Gelişmeler anlık oluyor. Anlık olumlu bulguyla da, olumsuz bulguyla da karşılaşabiliyoruz. Gelinen nokta ile itibaren bazı olumsuzluklara karşılaştık. Bir aksilik olmazsa sonraki tomografiyi sabah düşünüyoruz. Hastaneye geldiği andan itibaren hayati tehlikesi var zaten. Ciddi bir durum bu. Beyin hasarı, bu hayati tehlike her an var. Yoğun bakımda yoğun tedavi altında olmak ciddi bir durum olduğunun en iyi göstergesidir" ifadelerini kullandı.

"OLAY CİDDİ, CİDDİ Kİ BÜTÜN EKİPLER BURADA"

"Kalıcı bir hasarın olup olmayacağını zaman gösterecek" diyen Rektör İbiş, sözlerine şöyle devam etti:

"Süreç içerinde ne gibi gelişmeler olacak, akciğerindeki enfeksiyon ne derece beynin yeterli oksijen almasına izin verecek, bunu zaman içerisinde göreceğiz. Şimdi ne söylersek tahminden öteye gitmez. Olay ciddi, ciddi ki bütün ekipler burada destek veriyorlar, hizmet veriyorlar. Ciddi, hastalık devam ediyor, daha da devam edecek. Zaman zaman uyandırma denemeleri yapılıyor ama şuan da bilinç kapalı durumda, dolayısıyla uyutulması ekiplerimizin arzu ettiği bir durum. Takılan stend çalışıyor. Stend ve beyin dolaşımında bir sorun yok. Ama ekstra gelişen beklenen bazı riskleri vardır bu hastalığın. O riskleri görüyoruz şuan da. Şimdi onlarla mücadele etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.