BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü: Yerli ve Milli Üretim Konferansına katıldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonunda düzenlenen Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü: Yerli ve Milli Üretim Konferansına Rektör Prof. Dr. Uzun da katıldı.

Konferansta, Türkiye'nin orta ve orta-yüksek teknolojide üretim yapan bir yapıdan yüksek teknolojide üretim yapan bir yapıya geçme hedefi, kamu alımları ile yerli ve milli üretim konuları ele alındı.

Uzun, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin kendisine koyduğu hedeflere ulaşmada, "milli üretim" ve "yüksek teknolojiye geçiş" kavramlarının anahtar niteliğinde olduğunu ifade etti.

Üniversitelerinin de YÖK’ün yeni anlayışına uygun olarak, bulunduğu bölgeye uygun ilgili alanlarda ihtisaslaşma, bölgenin kalkınmasına katkı sunacak projeler üretme gayretinde olduğuna işaret eden Uzun, şunları kaydetti:

"Üniversitemizde sürdürülen çalışmalardan biri Karadeniz Bölgesinin bitkisel atıklarının biyoyakıt olarak kullanılmak üzere biyoetanol üretiminde değerlendirilmesinin araştırıldığı projedir. YÖK’ün yeni uygulamaya koyduğu proje tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında hazırlanan ve 3 yıl sürecek çalışmanın bölge ekonomisine önemli katkı sunması hedeflenmektedir. Bunun dışında bölgemizin dinamiklerini harekete geçirip, ülkemize katma değer sunacak diğer projeler için de akademisyenlerimizi teşvik ediyor ve destekliyoruz. İnanıyorum ki Üniversitemiz ihtisaslaşma çabalarıyla 2023 hedefleri doğrultusunda bölgesinden başlamak üzere ülkesine yeni değerler kazandıracaktır."