KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, davet üzerine evlerinde ziyaret ettiği üniversitede eğitim gören Afgan ve Doğu Türkistanlı öğrencilerin ikram ettiği Türkistan pilavından yedi.

Öğrencilerin davetini kırmayan Aydın, Kuzeykent Mahallesi'ndeki evlerine ziyarette bulundu.

Aydın, ziyarette, öğrencilerden Türkiye'de her alanda Türkçe konuşmalarını istedi.

Öğrencilerin Türkçe konuşarak Türkiye'deki eğitimlerinde başarıyı yakalayacaklarını ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"KÜ'de eğitimine devam eden Doğu Türkistanlı ve Afgan gençlerimizle beraberiz. Bir apartman dairesinde ikamet ediyorlar. Bize ikramda bulundular. Akşam yemeğinde beraber Türkistan pilavı yedik. Kendilerine misafir olmak bizi memnun etti. İkramları çok güzel. Gençlerimiz gibi kardeş ülkelerimizin gençlerini de üniversitemize bekliyoruz. Üniversitemizde 2 bin 200 Türk vatandaşı olmayan öğrencimiz var. Bu akşam dertleşmek, beraber olmak için buradayız."

KÜ İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Doğu Türkistanlı Abudusaimi Abuduwajıtı ise Çin'in baskısı altında çok zor şartlar altında Türkiye'ye geldiğini belirtti.

KÜ'nün kendilerine çok büyük yardımda bulunduğunu kaydeden Abuduwajıtı, "Kastamonu halkının sıcaklığını ve yardımseverliğini çok memnuniyetle karşılıyoruz. İyi bir eğitim alarak milletimiz ve dinimiz için iyi şeyler yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Afgan Abdullah Hamidi de Aydın'ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Şimdiye kadar hiçbir rektör bizim evimize gelmemişti. Bizim soframızda yemek yediler. Çok mutluyuz. Gelecekteki hedeflerimizi belirlemede bize yardımcı oluyorlar." dedi.

Afgan Rahim Hajızada ise Rektör Aydın ile yemek yemekten çok mutlu olduğunu kaydetti.

Ziyarete KÜ Tıp Fakültesi Sekreteri Sabahattin Çebi de katıldı.