ORDU (AA) - Prof. Dr. Ayşenur Cerrah Celayir, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla "Ünye’de Bale Esintisi" isimli kişisel resim sergisi açtı.

Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi'nin daveti üzerine Yalı Kilisesi Sergi Salonu'nda sergi açan Celayir, serginin gelirini üniversite öğrencilerine burs olarak verecek.

Celayir, açılışta yaptığı konuşmada, 7 yaşından bu yana resimle iç içe olduğunu, mesleğinin ise çocuk doktorluğu olduğunu söyledi.

Sergiden elde edilecek tüm geliri, Türkiye Yardımseverler Derneği Ünye Şubesi aracılığıyla üniversite öğrencilerine burs olarak vereceğini anlatan Celayir, "Ünye doğumluyum. İlkokul ve liseyi Ünye'de okudum. Daha sonra üniversiteyi kazandığımda İstanbul'a gittim ama kalbim hep Ünye'deydi. Aslında tıp doktoruyum ama hep ressam olmak istedim. İnşallah emeklilik hayatımda resim yapacağım" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise Yalı Kilisesi'nde sanatsal faaliyetlerin yapılmasından dolayı memnun olduklarını belirterek, "Prof. Dr. Ayşenur Cerrah Celayir hocanın yüreğine, emeğine sağlık. Sanatla uğraşan insanların gönüllerinde ayrı bir incelik, ayrı bir karakter, ayrı bir ruh dünyasının olduğunu biliyorum ve tebrik ediyorum" diye konuştu.

Açılışa, Kaymakam Mustafa Demir, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Türkiye Yardımseverler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Gönül Güven ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Resim sergisinin, 19 Mart Cumartesi gününe kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacağı bildirildi.