Alınacak önlemler ve yapılacak çalışmaların teknik risk değerlendirmesi ile ortaya konulması sonucu her türlü sektörün işine yarayacak sonuçlar ortaya konulmaktadır.

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin birincil çalışmalarından biri olan risk analizi ve değerlendirmesi Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri bünyesinde çalışan uzmanlar tarafından yapılmaktadır. Fiziksel efor sarf ederek ürün ortaya koyan her türlü işletmedeki çalışan sağlığının korunması adına yapılacak öncül çalışmaların ilki risk değerlendirmesidir.

Sunulacak iş güvenliği ve işçi sağlığı hizmetinin çerçevesinin belirlenmesi, yöntem ve tekniklere karar verilmesi ve böylece iş kazalarının minimum baza indirilerek çalışan ölümlerinin engellenmesi felsefesi hakimdir. Özellikle fabrika gibi birden çok girdinin ve çıktının olduğu işyerlerinde oluşabilecek her türlü riskin öngörülerek elemine edilmesi önemli olmaktadır.

İş sağlığı ve güvenliği takımının bu tür kaza ve ölümlere engel olmak için yaptıkları her türlü iş ve işlem, başta yapılan veya yapılması gereken risk analizi ve değerlendirmesinin sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.

Makine ve diğer cihazların kullanımı sırasında oluşabilecek problemlerin önceden verilen eğitimlerle başta çözülmesi, böylece kazaların önüne geçilmesi hususu General OSGB olarak en önemli ilkelerden biri olarak kabul edilmektedir.

Yapılan risk analizi sonucunda ortaya konulan değerlendirmelerin işçilerin sağlığını koruyacak kıyafetlerin giyimine kadar en ince detayına kadar etüt edilmesi ve raporlaştırılması profesyonel bir yaklaşımın göstergesidir.

İş güvenliği uzmanlarının direkt olarak işyerlerini ziyaret ederek yaptıkları risk analizi ve değerlendirmesi, tehlikeli unsurların belirlenmesi adına önemlidir. Liste halinde ortaya konan risklerin işletme sahibine belirtilmesi gerekir. Bilgilendirme en önemli aşamalardan birisidir.

İş kazaları sonucunda hem çalışanların hem de işletme sahiplerinin görev ve sorumlulukları ön plana çıkmaktadır. Yapılacak denetimlerde iş güvenliği anlamında açık verilmemesi çok önemlidir. Bilindiği gibi işletmelerde iş kazası yaşanmayan günler toplanarak bir tabloya yazılır ve bu işletmenin görünen giriş kısmında sergilenir. Böylece işletmeyi ziyaret eden herkes ne kadar zamandır burada iş kazası yaşanmadığını görerek olumlu bir intiba edinmiş olur.

Ayrıntılı bilgi için http://www.generalosgb.com/risk-degerlendirmesi.html sayfasını ziyaret ediniz..