RİZE (AA) - Rize'de Genç Ufuk Fikir Kulübü tarafından "Bonzai ve Uyuşturucu Maddeler" konulu konferans düzenlendi.

Bonzai ve uyuşturucu maddelerle mücadele kapsamında, halkın bilinçlendirilmesi ve duyarlılık oluşturulması amacıyla Genç Ufuk Fikir Kulübü ve Genç Memur-Sen Rize İl Başkanlığı öncülüğünde Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’ndeki konferansı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, İl Emniyet Müdürü Adem Çakcı, Rize Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, ilgililer ve vatandaşlar dinledi.

Genç Ufuk Fikir Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ersoy, bağımlılığın, toplumsal sorunların önemli bir sonucu haline geldiğini ve bireysel psikolojik travmaların en mühim tezahürü olarak muhakkak ele alınması ve görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.

Bartın Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Öztürk, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Bülent Bahçeci, Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nden Buluş Baş konferansta, uyuşturucu maddelerin yol açtığı psikolojik, sosyolojik, sağlık sorunları ve bağımlılık yapan maddelerin teşkil ettiği suç unsurlarını ele aldı.

Konferansta  özellikle bonzainin günlük hayata nasıl bu kadar hızlı girdiği, nereden geldiği, nasıl bu kadar revaçta olabildiği, insan hayatı üzerindeki etkileri ve "bonzaiye dur demenin" yolları konuşuldu.

Konferansın ardından Rize Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi "Bir Şans Daha" adlı oyunu sahneledi.