RİZE (AA) - Rize'de etkili olan fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi.

Merkeze bağlı Muradiye beldesinde, dün akşam saatlerinde fırtına nedeniyle birçok evin çatısı uçtu. Bazı vatandaşlar, yağmur ve kar nedeniyle çatılarının yıkılan bölümlerini brandalarla kapattı. Fırtına nedeniyle enerji nakil hatları da zarar gördü.

Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün beldede kısa süreli fırtına olduğunu belirterek, "Mesudiye ve Orta Mahalle'de etkili olan rüzgar 4 evin çatısını uçurdu. 15'e yakın evin çatısının da yarısı uçtu. 20'ye yakın evimizde hasar oluştu. 250 bin lira civarında hasar olduğunu düşünüyoruz. Can kaybı olmaması bizim için sevindirici" dedi.

Bülent Avcı ise dün evinin çatısının uçtuğunu komşularından öğrendiğini ifade ederek, "Eve geldiğimde baktım ki çatı uçmuş. Tek tesellimiz, olay sırasında evde kimsenin olmaması. Can kaybımız yok" diye konuştu.

Hızır Kazdal da dün yaşanan olayın bir afet gibi olduğunu belirterek, "Ne olduğunu kimse anlamadı. Evin çatısı yaklaşık 150 metre mesafedeki çay bahçesine uçtu. Ağaçlar yıkıldı. Şu an evlerin çatılarını onarma gibi bir şansımız yok. Sadece belirli yerleri brandalarla örtmeye çalışıyoruz" dedi.