RİZE (AA) - Sağlık Bakanlığının başlattığı, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Rize'de 407 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Rize Valiliği önünde düzenlenen törene, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, bisiklet yolunun önemine değinerek, "İlimize yakışır şekilde sahil dolgu alanında bisiklet yollarını yapmasını Rize Belediyesinden istiyoruz. Bir an önce bisiklet yollarının yapılmış olmasının, gelişmişlik düzeyini göstermiş olacağından bunun gereklilik ve ihtiyaç olduğunu düşünüyorum." dedi.

Öğrencilere yaz tatilinin yaklaştığını hatırlatan Yazıcı, "Tatilin her günü bisiklet kullanmanızı sizlere tavsiye ediyorum. Bisikletlerinizi kullanım şekline ve uygun alanlarda kullanmanızı ve hareketsiz yaşamdan uzak durmanızı öneriyorum. Ayrıca tatilde bol bol kitap okuyun ve kendiniz sürekli geliştirin." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Tepe de, hareketsiz yaşamın, modern toplum için en önemli halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, "Gençlerimizi fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmak, egzersizi günlük hayatlarının bir parçası haline getirmek aslında onların gelecekte yaşayabilecekleri sağlık problemlerini azaltılması noktasında çok ciddi bir adımdır." ifadesini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerde okuyan öğrencilere 407 bisiklet dağıtıldı.