RİZE (AA) - Rize'de polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla evlerden hırsızlık yaptığı iddia edilen bir kişi takip sonucu suçüstü yakalandı.

İyidere ve İkizdere ilçesine bağlı köy ve mahallelerde hırsızlık olaylarının artması sonucu polis ve jandarma ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda hırsızların boş yayla evleri ile sahipleri il dışında bulunan, uzun süre ışığı yanmayan evleri tercih ettiği tespit edildi.

Yapılan çalışmaların ardından hırsızlık olayının arttığı İyidere ilçesinde de sivil kıyafetli özel bir ekip oluşturuldu.

Bu ekip gece geç saatlerde mahalle aralarında vatandaş gibi dikkat çekmeden takip çalışması yaptı. Yaklaşık bir haftalık çalışmanın ardından İyidere ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi'nde bir eve merdiven dayandığı tespit edildi. Ev etrafında inceleme yapan ekipler hırsızı fark etti. "Dur" ihtarında bulunan polisler, zanlının durmaması üzerine kısa süreli kovalamacanın ardından zanlıyı yakaladı.

Kimlik tespiti yapan ekipler zanlının ibraz ettiği nüfus cüzdanının sahte olduğunu belirledi.

Yapılan sorgulamada zanlının sekiz ilde daha hırsızlıktan araması bulunan Ramazan A. (21) olduğu tespit edildi. Zanlının üzerinde yapılan aramada başkasına ait 3 adet de banka kartı bulundu. Parmak izi eşleştirmesi çalışmasında ise Ramazan A'nın İyidere ilçesinde jandarma ve emniyet bölgesinde 15, İkizdere ilçesinde jandarma bölgesinde 6 olmak üzere 21 eve girdiği tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Ramazan A. tutuklandı.

Rize'de yaklaşık bir ay önce İkizdere ilçesine bağlı Gölyayla köyünde 36 eve girilerek yapılan hırsızlık olayının basında terör ile ilişkilendirilmesi üzerine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, konuyla ilgili detaylı çalışma yaptıklarını, olayda terör şüphesi olmadığını ifade etmişti.