RİZE (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık son iki haftaya girdik, iki hafta sonra, Allah nasip ederse 16 Nisan'da ülkemizde tarihi bir dönüm noktasını yaşıyoruz. Biz farklı adım atacağız, cumhuriyet tarihinin devrim niteliğindeki bir adımını atacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilik önünde düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Tüm Rizelileri selamlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, "Artık son iki haftaya girdik, iki hafta sonra, Allah nasip ederse 16 Nisan'da ülkemizde tarihi bir dönüm noktasını yaşıyoruz. Biz farklı adım atacağız, cumhuriyet tarihinin devrim niteliğindeki bir adımını atacağız. Bu adım için bugün Rize'yi bu kadar coşkulu gördüğüm için gerçekten çok mutluyum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'nin yola çıktıklarından beri kendilerini yalnız bırakmadığını, 6 ay sonra tekrar bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Rize'ye son ziyaretini 15 Ekim'de gerçekleştirdiğini anımsatan Erdoğan, "Maşallah bugün hakikaten bir başkasınız, bir başka güzelsiniz. 16 Nisan'da inanıyorum ki Türkiye'de sandıkları Rize her engellemeye rağmen patlatacak. Buna var mıyız?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Rize'nin Karadeniz gibi kabına sığmadığını, yeni eser ve projelerle Rize'nin gelişmeye ve zenginleşmeye devam ettiğini belirtti.

Yatırımlarla Rize'nin, tüm bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Erdoğan, Suudi Arabistan'dan Kuveyt'e kadar 10 binlerce turistin Rize'nin güzelliklerini görmek için her yıl şehre akın ettiğini anlattı.

Erdoğan, Rize'nin doğal güzelliklerine sadece Türkiye değil, tüm dünyanın hayran olduğunu, kendilerinin de ata yurtlarına layık olmak için, Rize'yi gerçek bir dünya şehri yapmak için gecelerini gündüzlerine kattıklarını vurguladı.

Bakanlıklar, belediyeler ve özel sektörle el birliği içinde hizmet etmek için mücadelesini verdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 14 yılda Rize'ye 13 katrilyon liralık yatırım yapıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim, sağlık ve TOKİ kanalıyla Rize'ye pek çok yatırım yapıldığını, ÇAYKUR tarafından da üreticilere yaklaşık 6 katrilyon lira ödendiğini aktardı.

Doğu Karadeniz illerinde bu yıl yaklaşık 250 bin dekar, 2018 yılında da 830 bin dekar alanda artık organik çay üretimine geçildiğine işaret eden Erdoğan, böylece hem milletin daha kaliteli çay içeceğini hem de Rizelilerin daha fazla kazanç elde edebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 7 yılda fındık için 30 milyon liraya yakın alan bazlı destek verdiklerini, bölünmüş yol uzunluğunu 20 kilometreden 132 kilometreye çıkardıklarına dikkati çekerek, "Bunları yapan biziz. Şimdi Ovit Tüneli ve bağlantı yolları projemizin çalışmaları son sürat devam ediyor. Ey gidi ey, Erzurum'a gidecesun, Ovit Tünel'in yok, nasıl geçecesun? Şimdi Ovit Tüneli yaz-kış demeden geçecek miyiz oraları? Nasıl oluyor bu? Aşk, aşk. Aşk öyle bir şeydir ki Ferhat nasıl dağları delip Şirin'e ulaştıysa, dağları deldirir ve sizi Şirin'e ulaştırır. Millet Şirin biz de Ferhat ve dağları delerek yolumuza devam ediyoruz. İnşallah 2020 yılında bu büyük projeyi hizmete alacağız. Güneyce Tüneli'ni ise bu yıl içinde sizlerin istifadesine sunacağız." diye konuştu.

(Sürecek)