RİZE (AA) - Rize'de şiddetli yağış sonucu meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle ekipler bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle il merkezi, Fındıklı ve Güneysu'da birer, Çayeli'nde 3 köy yolu ile Pazar-Hemşin karayolunda toprak kaymaları meydana gelmiş, yetkililer kısa sürede olaya müdahale etmişlerdi. Merkeze bağlı Dörtyol köyü Dörtyol mevkisinde de toprak kayması nedeniyle yetkililer çalışma başlattı.

Dörtyol köyü Muhtarı Hasan Sadıkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede aynı noktada 2011 yılında da heyelan meydana geldiğini belirterek, "Yetkililer bölgede çalışma yapmış ve bir ev boşaltılmıştı. Yine aynı noktada heyelan yaşandı. Yaklaşık 250-300 metreden gelen kütle, duvarları, boruları ve yolu kopardı. Beş  evi tahliye ettik. Artık bir sıkıntı yok. Gerisi devletimize kalmış .DSİ ve Afet İşlerinin açık kanal yapılabilmesi için ivedi davranmalarını talep ediyoruz" dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün 2011 yılında yazdığı raporda acil tedbir alınması gerektiğinin belirtildiğini anlatan Sadıkoğlu, bugüne keder yeterli tedbirlerin alınmadığını, bölgenin dörtyol ağzı olması nedeniyle ırmakların bir an önce ıslah edilmesi gerektiğini savundu.

Sadıkoğlu, ailelerin heyelan nedeniyle sabaha karşı kendi imkanlarıyla evlerinden ayrılarak akrabalarının yanına yerleştiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, yetkililer yağışın devam etmesi nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.