SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'un Canik ilçesinde genellikle Romanların yaşadığı ve yaklaşık bin konutun bulunduğu mahalledeki evlerin kırmızı, beyaz, sarı, mavi, pembe ve mor renklere boyanması amacıyla çalışma yapılıyor.

Canik Belediyesi, sıvaları dökük, boyasız binaların görüntü kirliliği oluşturması nedeniyle ilçe genelinde "Güzel Evim Mutlu Geleceğim" projesi yürütüyor.

Bu kapsamda ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların binalarını yeşil ve beyaz renklere boyayan belediye, yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı, bin civarındaki binanın bulunduğu,Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ni ise kırmızı, beyaz, sarı, mavi, pembe ve mor renklere boyuyor.

- "Estetik bir mahalle ortaya çıkarıyoruz"

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yürüttükleri proje kapsamında Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde dönüşüm çalışması yapmayı planladıklarının söyledi.

Belediyelerin genellikle kentsel dönüşüm yaptığını ancak kendilerinin bunu "fiziksel dönüşüme" çevirdiklerini anlatan Genç, "Burada fiziksel dönüşüm yapıyoruz. Eski ve sıvasız binaların sıvanması, boyasız binaların da boyanması çalışması başlattık. Sadece boya değil bazı yorulmuş binaların altyapısını sağlamlaştırıyoruz. Böylece estetik bir mahalle ortaya çıkarıyoruz." ifadesini kullandı.

- "Rengarenk mahalle oluşturuyoruz"

Bazı yerlerde kentsel dönüşümün zor olduğuna işaret eden Genç, şöyle konuştu:

"Eğer kentsel dönüşüm yapılamıyorsa fiziksel dönüşüm yaparak estetik mahalleler ortaya çıkarıyoruz. Böylece mahallelere estetik bir ruh kazandırıyoruz. Dolayısıyla Roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahallede onların güzel dünyasına renkli evler sokmak istedik. Sokak sakinlerinin isteği doğrultusunda kırmızı, beyaz, sarı, mavi, pembe ve mor renkler kullanıyoruz. Rengarenk bir mahalle oluşturuyoruz, herkes bundan mutlu."

Genç, yaptıkları çalışmalarda vatandaştan hiçbir ücret talep etmeyeceklerini söyledi.

Mahalle muhtarı Selim Gökçe ise Canik Belediyesine yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ederek, "Biz zaten renkli yaşamı seviyoruz. Belediyemizin de evlerimizi renklendirmesi hepimizi mutlu etti." dedi.

Mahalle sakinleri de "rengarenk mahalle"de bulunmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.